Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола
Категория "Антивирус"

Malwarebytes Anti-Malware 3.8.3.2965

Антивирусmalwarebytes-anti-malware_logo.pngMalwarebytes Anti-Malware е ефективна и лесна за използване програма, предназначена за откриване и унищожаване на зловреден софтуер.

Инструмента съчетава редица нови технологии за бързо откриване и премахване на зловреден код. Инструмента открива и премахва вредители, които дори популярни антивирусни и други програми за защита са пропуснали.

home.png Home Page: www.malwarebytes.org | Промените
license.png Лиценз: Freeware
operating_system.png OS: Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 (32-bit и 64-bit)
download.png Download: Malwarebytes Anti-Malware 3.8.3.2965 (61,4 MB)

Norton Power Eraser 5.3.0.47

Антивирусnorton-power-eraser.pngNorton Power Eraser е безплатен инструмент за премахване на зловреден софтуер и заплахи от вашия компютър. Можете да използвате инструмента дори ако имате вече инсталиран продукт на Symantec или друг антивирусен софтуер.

Ако не можете да стартирате компютъра ви в нормален режим, можете да използвате Norton Power Eraser в Safe mode. Norton Power Eraser не се нуждае от инсталация, сканира компютъра бързо и открива най-агресивните компютърни вируси.

home.png Home Page: security.symantec.com
license.png Лиценз: Freeware (Безплатен)
operating_system.png OS: Windows XP/Vista/7/8/10;
download.png Download: Norton Power Eraser 5.3.0.47 (9.2 MB)

Kaspersky TDSSKiller 3.1.0.28

Антивирусtdsskiller.jpgTDSSKiller е самостоятелен инструмент, предназначен за откриване и премахване на зловреден софтуер от семейството на Rootkit.Win32.TDSS, включително SST, Pihar, ZeroAccess, Sinowal, Phanta, Stoned, RLoader, Cmoser и други.

TDSSKiller е лесен за използване. Просто стартирайте приложението, натиснете бутона "Start scan" и изчакайте резултата. Ако TDSSKiller е открил заплаха и се наложи "лечение", може би ще е нужно рестартиране на машината.

Rootkit (Руткит) е програма или пакет от програми, които скриват присъствието на зловреден софтуер в системата.

home.png Home Page: support.kaspersky.com
license.png Лиценз: Freeware
operating_system.png OS: Windows All
download.png Download: Kaspersky TDSSKiller 3.1.0.28 (4.8 MB)

Panda Free Antivirus (Panda Dome) 18.07

Антивирусpanda-cloud-antivirus.jpgPanda Free Antivirus (новото име на Panda Cloud Antivirus) е първият безплатен "облачен" антивирусен софтуер, който за разлика от традиционните антивирусни програми представлява нов защитен модел.

Сканирането се осъществява "от облака", при което супер лекият софтуерен агент постоянно комуникира с огромната база данни на антивирусната лаборатория Panda.

Така, на практика Panda Free Antivirus премества процесите по сканиране и откриване на заплахи в "облака", което му позволява да осигури защита срещу нови и непознати заплахи и едновременно с това да ограничи с до 50% влиянието си върху работата на компютъра.

home.png Home Page: www.pandasecurity.com
license.png Лиценз: Ad-supported
operating_system.png OS: Windows XP (32-bit) SP 2/Vista/7/8/10 (32 и 64-bit)
download.png Download: Panda Free Antivirus 18.07 | Mirror (1.5 MB)
download.png Download: Panda Free Antivirus 18.07 (офлайн инсталатор) (63,9 MB)

Kaspersky Virus Removal Tool 15.0.22.0

Антивирусkaspersky-virus-removal-tool.gifKaspersky Virus Removal Tool е самостоятелен антивирусен скенер, с който можете да проверите дали вашият компютър е заразен от вируси, "троянски коне", "шпиони" или друг тип зловреден софтуер. Инструмента работи с ефективните алгоритми за откриване на зловредни програми, използвани от Kaspersky Anti-Virus и AVZ Antiviral Toolkit.

Kaspersky Virus Removal Tool предлага възможност за сканиране както на целия хард диск, така и само определена директория. Откритите заразени файлове ще бъдат премахнати, подозрителните преместени в папката "Quarantine", а модифицираните в папката "Backup".

home.png Home Page: www.kaspersky.com
license.png Лиценз: Freeware
operating_system.png OS: Windows 2000/XP/Vista/7 (32/64 bit)
download.png Download: Kaspersky Virus Removal Tool 15.0.22.0 (148.0 MB)

ClamWin Free Antivirus 0.99.4

АнтивирусClamWin.gifClamWin Free Antivirus е безплатна антивирусна програма за Windows. Осигурява високо ниво на вирусна/spyware разкриваемост. Има опция за задаване на сканирания по разписание.

ClamWin Free Antivirus може да се интегрира към контекстното меню на Microsoft Windows Explorer. Автоматично изтегля редовно обновяваните на вирусни дефиниции.

home.png Home Page: www.clamwin.com
license.png Лиценз: Open Source
operating_system.png OS: Windows 10/8/7/Vista/XP/Me/2000/98; Windows Server 2012/2008/2003;
download.png Download: ClamWin Free Antivirus 0.99.4 (165 MB)

RemoveIT Pro 4 SE 3.12.2017

Антивирусremoveit.gifRemoveIT Pro SE открива в системата вируси, по уверения на разработчика, дори такива, които другите популярни антивирусни програми не могат да открият.

Също така, RemoveIT Pro дава сведение за всички активни процеси (включително пълния път) и списък с всички модули и файлове, които се стартират заедно с операционната система.

Разработчика на RemoveIT, освен безплатната версия предлага и версиите Pro Enterprise и Pro Ultra, които са с с повече възможности и функции, но са платени. Разликите между версиите можете да разберете на www.incodesolutions.com/compare.html

home.png Home Page: www.incodesolutions.com
license.png Лиценз: Freeware - безплатен за домашна употреба.
download.png Download: RemoveIT Pro 4 SE 3.12.2017 (5.1 MB)

Trend Micro Ransomware File Decryptor 1.0.1668

Антивирусtrend-micro-ransomware-file-decryptor.jpgTrend Micro Ransomware File Decryptor ще ви помогне при декриптирането на файлове ако са били поразени от различни "семейства" ransomware вируси.

За да може инструмента да декриптира файловете, вие трябва да знаете какъв тип ransomware ги е криптирал. Trend Micro Ransomware File Decryptor се справя с повече от 20 ransomware инфекции между които WANNACRY, SNSLocker, Nemucod, TeleCrypt, CRYSIS, AutoLocky, CERBER V1, Chimera и други.

home.png Home Page: success.trendmicro.com
license.png Лиценз: Freeware (Безплатен)
operating_system.png OS: Windows XP/Vista/7/8/10
download.png Download: Trend Micro Ransomware File Decryptor 1.0.1668 (11.4 MB)

AVZ Antiviral Toolkit 4.46

Антивирусavz.gifAVZ Antiviral Toolkit е средство, което търси и премахва AdWare и SpyWare (основното предназначение на програмата), а също така и Backdoor модули, Dialer-и, троянски коне, червеи и др. В програмата е вградена система за откриване и блокиране работата на Rootkit, детектор за клавиатурни шпиони (Keylogger) и троянски DLL.

AVZ разполага с анализатор на Winsock SPI/LSP настройките, анализира отворените портове TCP/UDP и общите ресурси. Модулът AVZGuard е предназначена за борба с трудни за премахване зловредни програми. Освен това може да предпазва указани от потребителя приложения (напр. други антишпионски или антивирусни програми).

AVZ предлага възможност за търсене на файлове, търсене на записи в регистъра и др. Може да генерира HTML отчет.

home.png Home Page: www.z-oleg.com
license.png Лиценз: Freeware
operating_system.png OS: Windows All
download.png Download: AVZ Antiviral Toolkit 4.46 (9.6 MB)

Multi Virus Cleaner 2013 13.1.0

АнтивирусMulti Virus Cleaner.gifMulti Virus Cleaner 2013 (MVC) е безплатна самостоятелна антивирусна програма, служеща за засичане и премахване на всякакви по-популярни вируси. Базата данни на програмата за разпознаване на вредители се обновява непрекъснато и в момента съдържа данните на над 14 500 вируси, червеи, троянци.

Скенерът на Multi Virus Cleaner 2013 е специално оптимизиран, за да се гарантира най-късото възможно време за сканиране (няколко-стотин файла в минута). Програмата се нуждае от минимално количество системна мощ.

home.png Home Page: www.viruskeeper.com
license.png Лиценз: Freeware
download.png Download: Multi Virus Cleaner 2013 13.1.0 (1.2 MB)

Prevx CSI - FREE Malware Scanner 3.0.5.220

Антивирусprevx-csi.jpgPrevx CSI - FREE Malware Scanner е програма за сканиране на компютъра ви за нежелан и зловреден софтуер (malware). Програмата е лека и с нея се работи много лесно - просто я пускате и натискате 'Scan Now', и тя ще анализира състоянието на машината ви и ще провери за наличието на "лоши" и подозрителни файлове.

Ограничения: Безплатната версия на Prevx CSI - FREE Malware Scanner, не може да премахва инфектираните файлове.

home.png Home Page: http://www.prevx.com/freescan.asp
license.png Лиценз: Freeware
download.png Download: Prevx CSI - FREE Malware Scanner 3.0.5.220 | Mirror (920 kB)
Форум Последни коментари
Архив новини: