Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Превърнете Chrome разделите в списък и спестете памет с разширението OneTab

Категория:БраузъриОценка: 0 от 5


Разширението за Google Chrome, OneTab ви позволява само с едно щракване да превърнете разделите в списък и така да намалите използваната системна памет и бъркотията в отворените табове.

Ако и вие сте от тези потребители, които използват отворените табове в браузъра си в качеството им на временни отметки, значи сте наясно, че идва момент, в който на лентата с отворените раздели са останали видими само favicon-ите на уеб сайтовете, навигацията между тях става затруднена, а работата на самия браузър осезаемо по-мудна.

Разширението за Google Chrome, OneTab, се опитва да ви предостави решение именно на тези проблеми. То позволява само с един клик да конвертирате всички отворени табове (с изключение на „фиксираните“ - те ще си останат отворени) в списък, който ви позволява да отворите отново всеки раздел по отделно, всички наведнъж или да споделите списъка като уеб страница.

Веднага след като инсталирате OneTab от неговата официална страница или от уеб магазина на Google, ще видите вдясно на адресната лента бутон изобразяващ синя фуния. Натиснете ли го, ще затвори всички отворени табове и ще отвори нов прозорец на Chrome, в който са изброени всички тези раздели във вид на линкове.Ако отворите нови раздели, при натискането на бутона OneTab, те ще бъдат добавени към първоначално създаденият списък, като нова група от раздели.

Над всяка група раздели има три препратки позволяващи ви да възстановите всички раздели наведнъж, да изтриете всички или да създадете уеб страница за споделяне на групата раздели. Уеб страницата за споделяне изглежда горе-долу по същия начин както прозореца OneTab, но с тази разлика, че предоставя и URL адрес, което го прави лесен начин за споделяне на групата уеб страници.

В горния десен ъгъл на прозореца OneTab са разположени група линкове. Първият „Bring all tabs into OneTab“, затваря всички (не фиксирани) раздели от всички Chrome прозорци и ги пренася в OneTab прозореца. Следващият, „Share all as Web page“, създава уеб страница за споделяне съдържаща всички групи раздели. „Export/Import URLs“ ще ви отведе до страница от където можете да копирате URL адресите на всички раздели запазени в прозореца OneTab.

Освен това, OneTab ви позволява чрез влачене и пускане да пренареждате списъците. Ако задържите натиснат клавиша Ctrl докато възстановявате раздел, то той няма да бъде изтрит от списъка. Това означава, че можете да използвате OneTab като начин за бързо стартиране на набор от често използвани раздели. Вие няма да загубите своя списък с разделите, ако случайно затворите прозореца OneTab, ако вашият браузър претърпи срив или ако рестартирате компютъра си.

Авторите на OneTab твърдят, че разширението им може да спести до 95% от системната памет. Също така заявяват, че уважават неприкосновеността на личните ви данни и не споделят съхранените URL адреси с трети страни.

Изисквания: Google Chrome

Инсталиране: Можете да инсталирате OneTab от официална страница или от уеб магазина на Google.

Деинсталиране: Просто щракнете с десен бутон върху иконата на OneTab в Google Chrome и кликнете върху „Премахване от Chrome“.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 06
Merry Christmas