Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Как да синхронизираме субтитри с помощта на Media Player Classic Home Cinema

Категория:СофтуерОценка: 0 от 5


Понякога, когато например свалите филм от Интернет той идва със субтитри (обикновено с разширение .srt). Невинаги обаче субтитрите са синхронизирани с видеото, което е доста неприятно и досадно.

Много често в подобни ситуации някои потребители (особено по-неопитните) се разочароват и затварят филма. Не бързайте и Вие да правите това! При следващият подобен случай, ако използвате Media Player Classic HC, можете сами да синхронизирате субтитрите с видеото само с няколко клика.

mpc-sync-sybs-01.jpg

Ето какво трябва да направите:

1. Отворете филма.

2. Заредете субтитрите (ако това не е станало автоматично).

3. Изберете от менюто „View“ - „Subresync“ или просто натиснете едновременно „Ctrl+6“, за да заредите subresync-конзолата (в нея можете да видите последователността на субтитрите).

4. Върнете видеото малко назад, пуснете го и когато видите позната сцена спрете филма на пауза, изберете от конзолата реда на субтитрите, които отговарят на диалога.

5. Щракнете върху избрания ред с десен бутон и изберете „Current“. Това ще синхронизира времената на субтитрите и видеото.

6. Можете да затворите конзолата на subresync и да натиснете бутона „Play”.

mpc-sync-sybs-02.jpg

Това е всичко! Ако сте направили всичко правилно вече можете спокойно да изгледате филма. Освен това, имате възможност да съхраните субтитрите от менюто „File“ - „Save Subtitle...“.

Свали: Media Player Classic Home Cinema
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
Zune
Hardware & IT