Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Нов начин да променим новият изглед на страницата „Нов раздел“ в Chrome

Категория:БраузъриОценка: 0 от 5


Преди известно време разработчиците на Google Chrome решиха, че трябва да променят облика на страницата „Нов раздел“ (New tab) в браузъра. От промяната обаче, голяма част от потребителите не останаха особено доволни. Вместо само изображенията на най-често посещаваните сайтове, вече в страницата голяма част от пространството е заето от логото и полето за търсене на Google.

Някои потребители недоумяваха защо при наличието на т.нар. Omnibar (поле за всичко) в страницата „Нов раздел“ трябва да има още едно, при това не малко като размер, поле за търсене.

Тогава имаше възможност и ние писахме за това - Как да си върнете старият вид на страницата „Нов раздел“ в Google Chrome.

От версия 33.0.1750.117, разработчиците премахнаха тази настройка от браузъра. Вече браузъра не предоставя инструмент за промяна и персонализация на страницата „Нов раздел“.

И така, какво можем да направим? Ако не сте фен на страницата „Нов раздел“ има ново решение, което може да ви хареса и да се окаже, че е точно това от което имате нужда. То изисква инсталиране на разширение, наречено Modern New Tab Page.

chrome-modern-new-tab-page.jpg


Разширението Modern New Tab Page замества обичайната страница „Нов раздел“ с нова, по-красива и елегантна, изобразяваща адаптивни плочки, подобно на новото старт меню в Windows 8.

Всяка една от плочките е препратка към някой от любимите ви уеб сайтове. Можете да променяте адресите на уеб страниците, иконките, цветовете на фона и текста, както и размера на плочките. Освен името или логото на сайта, плочките изобразяват и заглавията на последните публикации, предоставяни чрез RSS.

Също така, разширението предоставя лесен достъп до отметките, както и списък с последно затворените раздели.

Имате възможност да променяте цветовете на плочките и на фона. Разширението идва с 26 предварително настроени цветови теми, но ако никоя от тях не ви хареса, можете да си създадете своя. Като фон може да поставите и ваше собствено изображение.

Като цяло, Modern New Tab Page предоставя една подредена, лесна за използване и персонализиране страницата.

Ако, обаче предпочитате по-семплите и изчистени неща, можете да разгледате New Tab Redirect!. Разширението ще ви позволи да замените обичайната страница „Нов раздел“ с празна страница. Можете също така, да настроите при отварянето на нов раздел, автоматично да се зарежда някоя от „about:” страниците на Chrome, списък с последно затворените раздели, изтеглените файлове, отметките, разширенията, някоя от популярните уеб страници или да настроите URL адрес по ваш избор.

Друг вариант е разширението iChrome. Разширението е изключително гъвкаво и поддаващо се на персонализация, вдъхновено от старият iGoogle дизайн. То идва с 26 теми и 22 уиджети, между които такива които предоставят информация за прогнозата за времето, последните новини от Google News разпределени по категории, броя на непрочетените писма в Gmail, новини чрез RSS и т.н.

Както виждате, по един или друг начин можете да промените облика на страницата „Нов раздел“. Ако никой от гореизброените варианти не ви допада, намерете друг, но не се оставяйте някой да ви налага нещо или да ви принуждава да работите по начин, който не ви харесва или не е удобен за вас. :)
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
Архив новини: