Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Как да свалим flash клип на компютъра си

Категория:ИнтернетОценка: 0 от 5


  Интернет вече е достъпен за много хора. Потребителите стават все повече и повече, а Интернет скоростите по-високи. В същото време се увеличават и интересните места, сайтовете на които можем да научим нещо ново, полезно, да разберем някоя клюка, да обменим опит или просто да се отпуснем и забавляваме. В мрежата вече има и много сайтове, на които могат да се гледат онлайн обучаващи или развлекателни видео клипчета. Пример за такъв ресурс е набиращият все по-голяма популярност YouTube, предлагащ на своята многобройна аудитория милиони видео клипове. Разбира се, има и други подобни сайтове.

Какво обаче да направим, ако някое от прегледаните клипчета ни хареса и искаме да си го запазим на компютъра, за да можем да го гледаме и в оф-лайн режим? Става въпрос за файлове с разширение .swf и .flv За тази задача има няколко решения:

  Един от "най-простите" методи за сваляне на видео клип, на хард диска е свързан с преглед на изходния код на web-страницата, на която има флаш клип, за търсене на директен линк към клипа. Това обаче е и сравнително неудобен метод. Линк-а може да е скрит зад JavaScript, ActiveX. В такъв случай човек трябва да знае точно какво да търси. Неопитните потребители просто биха се "загубили" в кода.

  Ако този метод не помогне за определянето на реалната връзка към видео файла, то може да се възползвате от услугата Video Downloader 2.0.
video_downloader_scr.jpg

Услугата ще ви позволи да разберете точния адрес на видеото и с един клик на мишката да го свалите на компютъра си. За да получите линк-а, трябва да въведете адреса в полето, в горната част на страницата и да натиснете бутона "Download". След няколко секунди, по на долу ще се появи бутон за сваляне на файла. В инструкцията (до бутона за сваляне на файла), ще Ви предупредят, че към името на сваления файл трябва да добавите разширението .flv, ако липсва и с коя програма можете да гледате подобни файлове. Добра работа биха свършили:
FLV Player
или nFLVPlayer.

Освен това ви се предоставят линкове към видео файла, които можете да копирате в своя блог, сайт или в съобщение във форум.
Video Downloader 2.0 работи с множество сайтове предлагащи видеохостинг, от които първите в списъка са YouTube, Google Video, Free Video Blog, iFilm, MySpace, Metacafe и т.н.

  За потребителите използващи за web четец Firefox, има разработено специално разширение/добавка (може би най-доброто) - Video DownloadHelper. След инсталация разширението добавя своя иконка в долния десен ъгъл ( statusbar-a ) или в "лентата за навигация" на браузъра и при клик върху нея отваря прозорец с линкове за изтегляне на видео файла.
videodownloader_firefox.jpg

Потребителите на Opera не трябва да се чувстват пренебрегнати, защото за тях е разработена джаджа ( widget ), аналог на VideoDownloader Firefox Extension - VideoDownloader.
videodownloader_opera.jpg

За браузъра Firefox, има още подходящи разширения, например - UnPlug (159 kB), което сканира страницата и извлича линковете към мултимедийните файлове.

  Съществуват и сайтове с видео съдържание, което не се поддава на сваляне. Създателите им явно много държат на своите авторските права и съответно защитават сайтовете си и разположените на тях *.SWF файлове. Като пример за такъв сайт може да послужи Watchandlearnphotoshop.com, на който можете да видите няколко видео урока за работа с графичния редактор Photoshop. Можете да пробвате да свалите някои от уроците с помощта на описаните по-горе методи и ще се убедите, че това е невъзможно (Поне в момента, в който пиша това. Иначе, всичко търпи развитие и за в бъдеще не се знае smiley ).

В случая, за помощ можете да се обърнете към кеша на браузъра. Ако ползвате Firefox, напишете в адресната лента 'about:cache' и натиснете 'ENTER'. Сега трябва само да 'скролнете' на долу - някъде там трябва да е адреса на флаш анимацията.
watchandlearnphotoshop_swf_url.jpg

При браузъра Opera процедурата е аналогична, но вместо 'about:cache',в адресното поле трябва да напишете - 'opera:cache'

За сваляне на flash анимации от 'упорити' сайтове, може би ще помогне и програмата Url Snooper | Download: Url Snooper 2.20.01
Програмата сканира активната в момента web-страница и извлича url адресите на мултимедийните файлове. Имате възможност да задавате филтри. За да покаже списък с линкове, трябва да натиснете бутона 'Sniff Network' и да отворите web-страница с видео съдържание. След това трябва само да копирате линковете в някой Download-мениджър. Url Snooper е безплатна програма, но за да я ползвате повече от 60 дни, трябва да се регистрирате (безплатно), за да получите лицензионен ключ.
url_snooper_scr.jpg

Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
 • it-expert.jpg
  serviz на: 07.08.2019 19:12
  Майките MS го съсипаха тоя с... за: Skype 8.51.0.86 Final / 7.41.0.101 Classic
 • it-expert.jpg
  serviz на: 27.05.2019 08:07
  Има ли начин за мозила и хро... за: uBlock Origin 1.21.2
 • no-avatar.gif
  Kaly Electronics на: 27.05.2019 04:23
  За коментара на Ханс Клос ще... за: Prey 0.6.2
 • no-avatar.gif
  itni на: 09.04.2019 08:42
  Може и така да е щом казваш,... за: Prey 0.6.2
 • no-avatar.gif
  Ханс Клос на: 08.04.2019 15:55
  Приложението ви е голям смях... за: Prey 0.6.2
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 04
Merry Christmas