Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола
Articles: Интернет
Как се свалят субтитри от YouTube
YouTube е най-популярният сайт за видео споделяне в света. Всички ние с удоволствие гледаме видео клипове споделени от потребители и медийни компании. Някои от нас са свикнали да пускат видеото във фонов режим и само да слушат аудиото, но има и такива, които по различни причини предпочитат „да четат“ YouTube. Разбира се става въпрос за субтитрите. В тази статия ще разберете как да изтегляте субтитрите от YouTube клиповете.
 Как да сваляте видео или само аудио (mp3) от YouTube с VLC Media Player
Научете как да сваляте видео клипове или само аудиото от тях, от YouTube използвайки само популярният и многофункционален VLC Media Player.
 Какво е VPN и за какво можете да го използвате?
internet-speed.jpgVPN или „Virtual Private Network“ ви позволява да създадете сигурна връзка до друга мрежа през Интернет. VPN може да се използва за достъп до сайтове, достъпа до които е ограничен от Интернет доставчика ви или от властите, да скриете Интернет дейността си от любопитни очи когато използвате обществени Wi-Fi мрежи и др.Преминете към OpenDNS или Google DNS за да ускорите уеб сърфирането
opendns.jpgРазберете как да увеличите скоростта на сърфиране като преминете към OpenDNS или Google DNS.
 Добавяне на RSS емисия в Mozilla Thunderbird
Научете как да използвате Mozilla Thunderbird като RSS четец.

Clipping Magic – лесно премахване на фона от изображения
Изрязването на обект от изображение или премахването на фона не е лесна задача дори и при използването на сериозни графични редактори като Photoshop или GIMP. Уеб приложението Clipping Magic обаче прави това за вас за секунди.

Гледайте видео от YouTube директно във VLC Media Player
Научете как да гледате видео клипчета и плейлисти от YouTube с VLC Media Player и така да пропуснете рекламите, да получите възможност за регулиране на скоростта на възпроизвеждането и да свършите и още нещо докато плеъра възпроизвежда видеото.
 Три начина за запис от online радио, на компютъра!
vef.jpg
Вероятно всеки потребител с достъп до Интернет вече е слушал радио он-лайн и си е задавал въпроса дали може да запише дадена песен, интересно интервю или какъвото и да било друг аудио поток, на личния си компютър. Начин разбира се има, при това не един. Някои потребители вече са "намерили" най-удобният и лесен начин за себе си, но за тези които все още не са - ще опиша три, според мен удобни и естественно безплатни варианта.
Как да свалим flash клип на компютъра си
youtube logo
В мрежата вече има много сайтове, на които могат да се гледат он-лайн обучаващи или развлекателни видео клипчета. Пример за такъв ресурс е нашумелият в последно време YouTube, предлагащ на своята многобройна аудитория милиони видео клипове. Разбира се, има и други подобни сайтове. Какво обаче да направим, ако някой от прегледаните клипчета ни хареса и искаме да си го запазим на компютъра, за да можем да го гледаме и в оф-лайн режим?Оптимално търсене с Google
google_logo gif
  Материала е от един стар брой на списанието на МТел. Същия материал се появи в много сайтове, но сметнах, че няма да е излишно да го има и тук.

Форум Последни коментари
Архив новини: