|
Проблем с антивирусна програма
|
| shinobina |
Posted on 01/09/2010 19:00
|
Member
|
Компютърът ми е защитен с пълната версия на Авира Премиум Секюрити Суит 9. Няма проблем с ъпдейтването. Когато я пусна да прави пълно сканиране на компътъра, зацикля на сектор Е и забива. Вероятно има вируси. Форматирах сектор Е, но пак замръзва там и компютъра забива. Моля за съвет, как да го почистя от вирусите? |
| |
|
|
| seek |
Posted on 01/09/2010 19:35
|
Administrator
|
Не е задължително да е вирус, но е хубаво да направиш пълно сканиране с някой антивирусен скенер (напр. Dr.WEB CureIt! или Kaspersky Virus Removal Tool, а защо не и с няколко), а също така и с Malwarebytes Anti-Malware. |
| |
|
|
| shinobina |
Posted on 01/09/2010 19:49
|
Member
|
Благодаря много. Сега точно това правя с ЕСЕТ онлайн скенер. Откри три заразени файла. Само не ми е ясто тези скенери, дали почистват откритите вируси или трябва да инсталирам друга антивирусна програма, например НОД 32, за да се отърва от тях? |
| |
|
|
| shinobina |
Posted on 01/10/2010 10:10
|
Member
|
Чеквах компа с всички препоръчани по-горе скенери, но не откриха нередности. Вероятно трябва да сменя антивирусната или да направя преинсталация. Не мога да се сетя, как да отстраня този проблем. Наличната антивирусна продължава да забива на bootsektor E и през това време на компа не може да се прави нищо. Ако някой се сеща, как мога да отстраня този проблем моля, да сподели. Благодаря и хубав ден от мен.  |
| |
|
|
| heruvim |
Posted on 04/09/2010 16:41
|
Member
|
Здравей, shinobina
Аз имам подобен проблем като твоя, само че с новата версия на Авира фрее - 10-ката (поблема съм го описал тук във форума), но при мен зацикля на дял D от хард диска. Принудих се да я деинсталирам и пак сложих 9-ката, тъй като ще я поддържат до края на септември 2010 г. и засега чакам от Авира да пуснат нова подверсия на 10-ката и пак ще опитам. |
| |
|