|
Как да си направя on-line радио?
|
| boreca2000 |
Posted on 06/22/2007 16:15
|
Member
|
здравейте искам да си направя он лаин радио ще сам много блягодарен ако ми кажете с коя програма да го направя и малко инфо кам самата програма аз нямам реално IP и за това сигурно няма да мога да го пусна в интернет ако някои знае някакъв номер как може да стане нека ми пише на pi4_bor4e@abv.bg blagodarq predvaritelno
Edited by ITni on 06/22/2007 20:18 |
| |
|
|
| ITni |
Posted on 06/22/2007 20:16
|

Super Administrator
|
Здравей!
Да, за да си направиш Интернет радио, като за начало трябва да се сдобиеш със статично (реално) IP (обикновенно +5лв. на месец). В противен случай ще могат да го слушат само хората от локалната ти мрежа.
За самото създаване на интернет радиото ти трябват:
Winamp;
SHOUTcast DNAS (Shoutcast server) (или от тук) (сървъра, през който ще се излъчва радиото);
Shotcast DSP plugin (плъгин за Winamp, чрез който се настройва сървъра);
Инсталираш първо Winamp, след това сървъра и плъгина. Влизаш в папката, където е инсталиран сървъра и отваряш sc_serv.ini, настройваш го както ти е удобно.
Примерни настройки:
maxuser=32 - указва максималният брой слушатели едновременно
password=****** -паролата на сървъра
PortBase=8000 -указва през кой порта за свързване сас сървъра
RealTime=1 - интервал за проверка на статуса
ShowLastSongs=10 - указва броя на последните песни, които да се показват на сървъра
AdminPassword=****** - парола на админа (в случая твоята)
Стартираш Winamp. Натискаш "CTRL+P", за да влезеш в настройките. След това маркираш DSP/Effect и след това от дясно "Nullsoft SHOUTcast source DSPv.*.*.*(dsp_cs.dll)" и "Configure active plug-in"
От "Encoder" нагласяваш тип и качеството на звука.
От "Output" - "Yellopages" задаваш името на радиото.
В "Output" - "Connection" - Adress: localhost, Port: 8000, Encoder: 1.
Ако иска винаги при стартирането на Winamp да се стартира и плъгина, сложи отметка на "Connectatstart up"
Горе-долу е това.
Edited by ITni on 09/11/2014 14:12 |
| |
|
|
| Fixer |
Posted on 07/02/2007 12:57
|

Member
|
Браво ITni! Правил съм си радио, според инструкции на точно 7 сайта и не стана, но тук съм сигурен, че ще стане, защото видях, една грешка, която в другите сайтове не са описали Благодарско! |
| |
|
|
| adrenalinetz |
Posted on 01/31/2010 12:27
|
Member
|
хмм,. аз пробвах по тфа и нещо и не ми стана,мисля че нищо не съм сгрешил.ще пробвам пак ако не стана отново пишете какво да напавя плс  |
| |
|
|
| forbg |
Posted on 09/22/2010 18:18
|
Member
|
Само не разбрах от къде да намеря файла който да давам на приятелите ми за да слушат радиото ? |
| |
|
|
| kirildimitrov85 |
Posted on 07/22/2011 02:52
|
Member
|
Мерси много, темата ми помогна да пусна моя радиостанция.
Дарик |
| |
|
|
| tcepata |
Posted on 08/14/2013 12:14
|
Member
|
Здравейте.
Следвах инструкциите и всичко стана. Имам само няколко проблема и ще съм благодарен, ако ми помогнете, да ги реша 
1. Като пусна песен, чието заглавие е на кирилица и слушателите виждат йероглифи - как мога да го оправя това, може ли?
2.като заредя ай пи то си в браузъра ми зарежда нещо като страница на радиото. Мога ли да я редактирам? Къде да търся файловете, които подреждат тая въпросна страница?
Въобще ако се направи някоя темичка със слединсталационни настройки ще е чудесно  |
| |
|