Добре дошли в ITni News

Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола
View Thread
 Print Thread
Как да си направя on-line радио?
boreca2000
здравейте искам да си направя он лаин радио ще сам много блягодарен ако ми кажете с коя програма да го направя и малко инфо кам самата програма аз нямам реално IP и за това сигурно няма да мога да го пусна в интернет ако някои знае някакъв номер как може да стане нека ми пише на pi4_bor4e@abv.bg blagodarq predvaritelno
Edited by ITni on 06/22/2007 20:18

ITni
Здравей!
Да, за да си направиш Интернет радио, като за начало трябва да се сдобиеш със статично (реално) IP (обикновенно +5лв. на месец). В противен случай ще могат да го слушат само хората от локалната ти мрежа.

За самото създаване на интернет радиото ти трябват:
Winamp;
SHOUTcast DNAS (Shoutcast server) (или от тук) (сървъра, през който ще се излъчва радиото);
Shotcast DSP plugin (плъгин за Winamp, чрез който се настройва сървъра);

Инсталираш първо Winamp, след това сървъра и плъгина. Влизаш в папката, където е инсталиран сървъра и отваряш sc_serv.ini, настройваш го както ти е удобно.

Примерни настройки:
maxuser=32 - указва максималният брой слушатели едновременно
password=****** -паролата на сървъра
PortBase=8000 -указва през кой порта за свързване сас сървъра
RealTime=1 - интервал за проверка на статуса
ShowLastSongs=10 - указва броя на последните песни, които да се показват на сървъра
AdminPassword=****** - парола на админа (в случая твоята)

Стартираш Winamp. Натискаш "CTRL+P", за да влезеш в настройките. След това маркираш DSP/Effect и след това от дясно "Nullsoft SHOUTcast source DSPv.*.*.*(dsp_cs.dll)" и "Configure active plug-in"

От "Encoder" нагласяваш тип и качеството на звука.

От "Output" - "Yellopages" задаваш името на радиото.

В "Output" - "Connection" - Adress: localhost, Port: 8000, Encoder: 1.
Ако иска винаги при стартирането на Winamp да се стартира и плъгина, сложи отметка на "Connectatstart up"

Горе-долу е това.
Edited by ITni on 09/11/2014 14:12

Fixer
Браво ITni! Правил съм си радио, според инструкции на точно 7 сайта и не стана, но тук съм сигурен, че ще стане, защото видях, една грешка, която в другите сайтове не са описали Wink Благодарско!

http://www.Eset.bg
adrenalinetz
хмм,. аз пробвах по тфа и нещо и не ми стана,мисля че нищо не съм сгрешил.ще пробвам пак ако не стана отново пишете какво да напавя плс Wink

forbg
Само не разбрах от къде да намеря файла който да давам на приятелите ми за да слушат радиото ?Frown

kirildimitrov85
Мерси много, темата ми помогна да пусна моя радиостанция.
Дарик

http://onlineradiobg.info/
tcepata
Здравейте.
Следвах инструкциите и всичко стана. Имам само няколко проблема и ще съм благодарен, ако ми помогнете, да ги реша Smile
1. Като пусна песен, чието заглавие е на кирилица и слушателите виждат йероглифи - как мога да го оправя това, може ли?
2.като заредя ай пи то си в браузъра ми зарежда нещо като страница на радиото. Мога ли да я редактирам? Къде да търся файловете, които подреждат тая въпросна страница?

Въобще ако се направи някоя темичка със слединсталационни настройки ще е чудесно Smile

Jump to Forum: