Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

LibreOffice 7.6.5 / 24.2.0

От seek, 22.02.2024 20:34 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
Категория:ОфисОценка: 0 от 5
libreoffice-logo.jpgLibreOffice е пълнофункционален безплатен, офис пакет с отворен код, работещ на Windows, Macintosh и GNU/Linux ОС, който ви предоставя богати на възможности приложения, покриващи всичките ви изисквания за работа с документи и обработка на данни.

LibreOffice съдържа всичко необходимо за един офис пакет - модули за текстообработка - Writer, електронни таблици - Calc, векторна графика - Draw, работа с бази данни - Base, редактор на математически формули - Math, както и за създаване на презентации - Impress.

Без проблем с LibreOffice могат да се отварят и редактират документите и презентациите създадени с Microsoft Office. След редактиране, те могат да бъдат съхранявани както в оригиналният им формат, така и в стандартният за LibreOffice (.odt).

LibreOffice е пакет за работа с документи с професионално качество, който можете да свалите и инсталирате безплатно. Има огромен брой доволни потребители на LibreOffice по целия свят, тъй като той е наличен на повече от 30 езика и за всички основни операционни системи, включително Microsoft Windows, Mac OS X и GNU/Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, Suse, ...).

Можете да свалите, инсталирате и разпространявате LibreOffice свободно, без страх от нарушение на авторските права.

Освен това, LibreOffice идва и с конфигуриран PDF генератор на файлове, което Ви позволява да разпространявате документи, които ще сте сигурни, че всеки може да отвори и прочете на почти всяко компютърно устройство или операционна система.

LibreOffice е проект на The Document Foundation. Базиран е на OpenOffice.org, чийто изходен код е взет за основа, за разработването на LibreOffice през 2010 г. Наличен е на над 110 езика.

Първата стабилна версия е пусната на 25 януари 2011 г., като за девет месеца офис пакетът е бил изтеглен над 7 милиона пъти.

Коя версия да изберете?
Новата версия 24.2, използваща новата схема за номериране базирана на календара (ГГ.М) е препоръчителна за технологични ентусиасти и опитни потребители. Тази версия съдържа нови функции и подобрения, и може да има някои досадни грешки, които ще бъдат коригирани в следващите версии.

Версия 7.6.* е малко по-стара и няма най-новите функции, но е тествана по-дълго. Тази версия е стабилна и е подходяща за всички потребители.

home.png Home Page: www.libreoffice.org | Промените: 24.2.0 / 7.6.5
license.png Лиценз: Open Source (Безплатен)
download.png Download: LibreOffice 7.6.5 за Windows | Mirror (325 MB)
download.png Download: LibreOffice 7.6.5 за Windows x64 | Mirror (345 MB)
download.png Download: LibreOffice 7.6.5 за други ОС

download.png Download: LibreOffice 24.2.0 за Windows | Mirror (327 MB)
download.png Download: LibreOffice 24.2.0 за Windows x64 | Mirror (347 MB)
download.png Download: LibreOffice 24.2.0 за други ОС

download.png Download: LibreOffice Portable


 

libreoffice-writer.jpg
Кой използва LibreOffice?


- Франция: MIMO, междуведомствената работна група към министерствата, използва LibreOffice на почти 500 000 компютъра. Софтуерът се използва в много отдели, включително енергетика, отбрана, селско стопанство и образование.

- Испания: Администрацията на автономния регион Валенсия е инсталирала LibreOffice на 120 000 компютъра.

- Италия: Министерство на отбраната преминава към LibreOffice и Open Document Format (ODF) на над 100 000 компютъра.

- Тайван: Министерството на финансите използва LibreOffice на над 24 000 компютъра, като ODF се превръща в стандарт за обмен на данни в различните отдели.

- Бразилия: UNESP (Universidade Estadual Paulista), премина към LibreOffice на повече от 10 000 компютъра. Това е част от по-голяма миграция към Свободен (безплатен) и с Отворен Код Софтуер (FOSS), включително GNU/Linux операционна система.

- Чехия: Много фирми, училища и други организации в Чешката република използват LibreOffice

- България: ???
Източник: libreoffice.org

 
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.

Подобни програми
Офис

Category: Офис
Number of Items: 44
bullet WinScan2PDF 8.71
WinScan2PDF е лесен за използване, малък инструмент, който ви позволява да сканирате документи с вашия скенер и след това да ги съхранявате като PD...

bullet doPDF 11.9.444
PDF означава Portable Document Format и е създаден от Adobe за да улесни обмяната на документи. doPDF е безплатна програма, която се инсталира к...

bullet Adobe Acrobat Reader DC 2023.008.20533 (Update)
Adobe Acrobat Reader DC (до скоро познат като Adobe Reader) е безплатна програма за преглеждане и принтиране на вашите документи. Работи с Adobe Po...

bullet HomeBank 5.7.4 Final
HomeBank е безплатна програма, която ще ви помогне при управлението на личните ви финанси. HomeBank е лесен за използване софтуер, който ви пред...

bullet PDFCreator 5.2.0
PDFCreator е безплатна програма, която създава PDF файлове на практика от всяко Windows-приложение. Работеща като принтерен драйвер програма ви по...

bullet Apache OpenOffice 4.1.15 (на български)
OpenOffice.org (на български) е една чудесна алтернатива на Microsoft Office. При това безплатен и даже с отворен код! Съдържа всичко необходим...

bullet Apache OpenOffice.org 4.1.15 Final
Една чудесна алтернатива на Microsoft Office. При това безплатен и даже с отворен код! OpenOffice.org съдържа всичко необходимо за един офис пак...

bullet Money Manager Ex 1.7.0 Final
Money Manager Ex е безплатен инструмент, който ще ви помага да организирате финансите си. Благодарение на програмата винаги ще знаете къде, кога и ...

Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
iPad Pro 2020
Hardware & IT