Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

LibreOffice 24.2.5 / 7.6.7

От seek, 12.07.2024 12:07 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
Категория:ОфисОценка: 0 от 5
libreoffice-logo.jpgLibreOffice е пълнофункционален безплатен, офис пакет с отворен код, работещ на Windows, Macintosh и GNU/Linux ОС, който ви предоставя богати на възможности приложения, покриващи всичките ви изисквания за работа с документи и обработка на данни.

LibreOffice съдържа всичко необходимо за един офис пакет - модули за текстообработка - Writer, електронни таблици - Calc, векторна графика - Draw, работа с бази данни - Base, редактор на математически формули - Math, както и за създаване на презентации - Impress.

Без проблем с LibreOffice могат да се отварят и редактират документите и презентациите създадени с Microsoft Office. След редактиране, те могат да бъдат съхранявани както в оригиналният им формат, така и в стандартният за LibreOffice (.odt).

LibreOffice е пакет за работа с документи с професионално качество, който можете да свалите и инсталирате безплатно. Има огромен брой доволни потребители на LibreOffice по целия свят, тъй като той е наличен на повече от 30 езика и за всички основни операционни системи, включително Microsoft Windows, Mac OS X и GNU/Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, Suse, ...).

Можете да свалите, инсталирате и разпространявате LibreOffice свободно, без страх от нарушение на авторските права.

Освен това, LibreOffice идва и с конфигуриран PDF генератор на файлове, което Ви позволява да разпространявате документи, които ще сте сигурни, че всеки може да отвори и прочете на почти всяко компютърно устройство или операционна система.

LibreOffice е проект на The Document Foundation. Базиран е на OpenOffice.org, чийто изходен код е взет за основа, за разработването на LibreOffice през 2010 г. Наличен е на над 110 езика.

Първата стабилна версия е пусната на 25 януари 2011 г., като за девет месеца офис пакетът е бил изтеглен над 7 милиона пъти.

Коя версия да изберете?
Новата версия 24.2, използваща новата схема за номериране базирана на календара (ГГ.М) е препоръчителна за технологични ентусиасти и опитни потребители. Тази версия съдържа нови функции и подобрения, и може да има някои досадни грешки, които ще бъдат коригирани в следващите версии.

Версия 7.6.* е малко по-стара и няма най-новите функции, но е тествана по-дълго. Тази версия е стабилна и е подходяща за всички потребители.

home.png Home Page: www.libreoffice.org | Промените: 24.2 / 7.6
license.png Лиценз: Open Source (Безплатен)
download.png Download: LibreOffice 7.6.7 за Windows | Mirror (325 MB)
download.png Download: LibreOffice 7.6.7 за Windows x64 | Mirror (345 MB)
download.png Download: LibreOffice 7.6.7 за други ОС

download.png Download: LibreOffice 24.2.5 за Windows | Mirror (328 MB)
download.png Download: LibreOffice 24.2.5 за Windows x64 | Mirror (348 MB)
download.png Download: LibreOffice 24.2.5 за други ОС

download.png Download: LibreOffice Portable


 

libreoffice-writer.jpg
Кой използва LibreOffice?


- Франция: MIMO, междуведомствената работна група към министерствата, използва LibreOffice на почти 500 000 компютъра. Софтуерът се използва в много отдели, включително енергетика, отбрана, селско стопанство и образование.

- Испания: Администрацията на автономния регион Валенсия е инсталирала LibreOffice на 120 000 компютъра.

- Италия: Министерство на отбраната преминава към LibreOffice и Open Document Format (ODF) на над 100 000 компютъра.

- Тайван: Министерството на финансите използва LibreOffice на над 24 000 компютъра, като ODF се превръща в стандарт за обмен на данни в различните отдели.

- Бразилия: UNESP (Universidade Estadual Paulista), премина към LibreOffice на повече от 10 000 компютъра. Това е част от по-голяма миграция към Свободен (безплатен) и с Отворен Код Софтуер (FOSS), включително GNU/Linux операционна система.

- Чехия: Много фирми, училища и други организации в Чешката република използват LibreOffice

- България: ???
Източник: libreoffice.org

 
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.

Подобни програми
Офис

Category: Офис
Number of Items: 44
bullet BullZip PDF Printer 14.5.0.2974 Final
BullZip PDF Printer е безплатен софтуер, който инсталира виртуален принтер и така ви позволява да конвертирате всеки документ или изображение в PDF...

bullet doPDF 11.9.465
PDF означава Portable Document Format и е създаден от Adobe за да улесни обмяната на документи. doPDF е безплатна програма, която се инсталира к...

bullet WinScan2PDF 8.88
WinScan2PDF е лесен за използване, малък инструмент, който ви позволява да сканирате документи с вашия скенер и след това да ги съхранявате като PD...

bullet Adobe Acrobat Reader 2024.002.20857
Acrobat Reader е безплатно приложение, което можете да използвате за отваряне, преглеждане, подписване, отпечатване и споделяне на PDF файлове. ...

bullet HomeBank 5.8.1 Final
HomeBank е безплатна програма, която ще ви помогне при управлението на личните ви финанси. HomeBank е лесен за използване софтуер, който ви пред...

bullet Foxit PDF Reader 2024.2.2.25170
Foxit PDF Reader e предназначен за четене и разпечатване на PDF файлове. Програмата е с богата функционалност. Foxit PDF Reader някога беше изве...

bullet PDFCreator 5.2.2
PDFCreator е безплатна програма, която създава PDF файлове на практика от всяко Windows-приложение. Работеща като принтерен драйвер програма ви по...

bullet EditPad Lite 8.5.1 Final
EditPad Lite е безплатен текстов редактор, който ви предоставя възможност да отваряте множество файлове (TAB-ов интерфейс) в един прозорец, като ня...

Форум Последни коментари
Архив новини: