Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

AMD с по една основна платформа в близките години

От ITni, 01.07.2006 09:33 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
AMDНа семинар проведен от ISA Hardware, официален дистрибутор на AMD, Томаш Бучина - маркетинг мениджър на AMD за Централна и Източна Европа, обяви бъдещите планове на компанията за настолния, мобилния и сървърния сегмент.

Основните акценти бяха поставени върху използването на една основна платформа за всеки един от сегментите на пазара в близките няколко години, което има за цел да улесни максимално потребителите, дори когато мислят за ъпгрейди. При настолните решения това ще бъде AM2 платформата, която тепърва започва да навлиза на пазара. Удобното при нея, е че тя е универсална за всички нови настолни процесори на компанията - Sempron в нискияклас, Athlon 64 в средния, Athlon 64 X2 и FX сериите във високия клас.

При мобилните решения акцентът е поставен върху новият подобрен Turion 64 X2 мобилен процесор, който е с двуядрена архитектура, 64-битови инструкции и ниска консумация на електроенергия. Той също идва с нов цокъл, като освен всичко друго и физическият размер на процесора е намален спрямо предишното поколение едноядрени модели от Turion серията.

При сървърните решения се задава новият Socket F, който ще разполага с 1207 пина и ще се ползва специално за Operon процесорите, както за новите предстоящи да излязат двуядрени модели, така и за бъдещите 4-ядрени процесори очаквани през следващата година. От AMD обещават пълна съвместимост на 4-ядрените процесори с новият 1207-пинов цокъл, така че ако се замисляте за сървърно решение на базата на AMD Opteron процесор(и), то е добре да почакате още малко до появата на решенията на базата на новия цокъл.

Все още от AMD не желаят да коментират слуховете носещи се в Интернет по отношение на "Anti Hyper Threading" процесор разработван от компанията, който би се противопоставил повече от успешно спрямо очакваните следващия месец Conroe процесори на Intel.

Източник: PC World.bg
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 04
Merry Christmas