Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

ФБР с достъп до сървърите на Microsoft, Google и Facebook

От seek, 07.06.2013 10:15 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
fbi-pc.jpgwww.itninews.com - Националната агенция за сигурност на САЩ (NSA) и ФБР имат директен достъп до централните сървъри на девет американски Интернет гиганта. Това са компаниите Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube и Apple, съобщава Washington Post.

По данни на изданието службите имат достъп до имейлите, видео и аудио чатовете, снимките, прехвърляните файлове, текстовите чатове, данните от социалните мрежи и т.н., което им позволява да следят дейността на гражданите и техните контакти.

Секретната програма даваща достъп на службите до сървърите на Интернет компаниите носи името PRISM и както пише WP е приета по времето на Джордж У. Буш през 2007 година и до сега никога не е споменавана публично.

Разследването на Washington Post идва на фона на друг скандал свързан с изтичане на персонални данни. Наскоро в-к Guardian съобщи, че NSA са се сдобили с разрешение на съда за достъп до данните от разговорите на абонатите, на най-големият американски мобилен оператор, Verizon.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 07
Merry Christmas