Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

По-големите дисплеи на смартфоните предизвикват по-голяма зависимост

От seek, 26.03.2018 13:41 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+

iphone-x_640.jpg
Снимка pixabay.com


Притежателите на смартфони с големи екрани прекарват повече време с тях, отколкото потребителите, които притежават устройства с по-малки екрани. Такова е заключението на експерти от компанията AppOptix.

Експертите са анализирали данните от 4 хиляди потребители, анкетирани през 2017г. Телефоните са разделени на четири категории в зависимост от размера на екрана: 4,6-инча, 4,5 до 5-инча, 5 до 5,5-инча и телефони с екрани по-големи от 5,5 инча, съобщава портала Slashgear.

Оказва се, че притежателите на устройства с екран по-малък от 4,6-инча, използват телефоните си по 175 минути на ден, а собствениците на смартфони, които са с екрани по-големи от 5,5 инча, по 261 минути на ден. А, количеството на използваните данни в тези категории е 2,5 пъти повече при телефоните с по-големи екрани.

Според прогнозите на експертите, средното време за използване на телефоните през 2018 година, ще се увеличи още повече. Най-много време потребители отделят за социалните мрежи и друг вид комуникации. След това са игри, а след тях – "сърфиране в Интернет без конкретна цел". Приложенията за новини, спорт и прогноза за времето са на последните места.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 13
Merry Christmas