Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Доставките на смартфони на най-ниско ниво от 2013г. до сега

От seek, 26.01.2023 18:25 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
phone-958066_1024_t2.jpg

Глобалните доставки на смартфони се сринаха през четвъртото тримесечие на 2022 г., което обикновено се счита за голям предпразничен период за пазаруване.

Причината за това, според фирмата за пазарни проучвания IDC, са макроикономическата слабост и слабото потребителско търсене.

Общо 1,21 милиарда смартфона са били доставени през 2022 г., което представлява най-ниската обща годишна доставка от 2013 г. насам "поради значително намаленото потребителско търсене, инфлацията и икономическата несигурност", отбелязва IDC, цитирана от CNBC и БНР.

Доставките представляват устройствата, които компании като Apple и Samsung изпращат до търговци на дребно и мобилни оператори. Те не се равняват на продажбите, но дават индикация за търсенето.

Apple запази позицията си на производител номер едно на смартфони в света. Samsung, вторият по големина играч на пазара на смартфони в света, отбеляза спад на доставките с 15,6% на годишна база. Китайският производител на електроника Xiaomi, който е на трето място, отчита спад от 26,3% на годишна база.

Това е най-големият спад сред първите пет играчи на пазара на смартфони, които включват още и китайските производители на смартфони Oppo и Vivo.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: