ITni News - Безплатният софтуерhttp://www.itninews.com/newshdw.php?readmore=3563  

gStick – мишка във форма на писалка обещава висока прецизност
Posted by seek on 16.08.2013 15:38
gstick.pngКомпютърната мишка се е появила преди около 45 години. От тогава до сега са представяни много манипулатори от този тип с различни конструкции – включително и такива с програмируеми бутони, сензорни панели и т.н. Срещат се и съвсем екзотични устройства от рода на Genius Ring Mouse 2 - мишка, която се слага на пръста.

В скоро време може да се появи още една необичайна компютърна мишка. Устройството е наречено gStick и с успех се финансира в Kickstarter.


Extended News
Компютърната мишка се е появила преди около 45 години. От тогава до сега са представяни много манипулатори от този тип с различни конструкции – включително и такива с програмируеми бутони, сензорни панели и т.н. Срещат се и съвсем екзотични устройства от рода на Genius Ring Mouse 2 - мишка, която се слага на пръста.

В скоро време може да се появи още една необичайна компютърна мишка. Устройството е наречено gStick и с успех се финансира в Kickstarter.

Устройството обещава висока точност при изпълнението на определени операции и може да бъде много полезно на специалистите в областта на дизайна, графиката и архитектурата.

На външен вид gStick напомня на дебела писалка, в края на която е разположена керамична топка. Разделителната способност на сензора е 1 200 dpi. На корпуса на устройството са разположени традиционните два бутона и скролер.

За изпълнение на всекидневните офис задачи обаче, например при преглед на уеб страници, е по добре да се използва традиционната мишка.

gStick обменя данни с компютъра по безжична връзка чрез компактен USB модул. Поддържа работа с операционни системи Windows, Linux и Mac OS X. С една AAA батерия, в зависимост от интензивността на използване, новата мишка може да работи между три и пет месеца.

Очакваната крайна цена на gStick e 70 щатски долара.