ITni News - Безплатният софтуерhttp://www.itninews.com/newshdw.php?readmore=3730  

SPUD - сгъваем дисплей, който можете да вземете навсякъде
Posted by seek on 10.06.2017 13:20
Често има ситуации, когато наличието на допълнителен екран може да бъде много полезно. Можете да носите със себе си портативен проектор, но за него е нужна подходяща повърхност и желателно тъмно помещение. Компанията Arovia преосмисли използването на проектора и представи ново устройство - Spontaneous Pop-Up Display, или просто SPUD.

SPUD представлява комбинация от портативен проектор и 24 инчов екран. Когато е събран, е с размери на по-голяма книга: 17 х 19 х 5,5 см. Тежи почти 1кг


Extended News
arovia-spud.jpgЧесто има ситуации, когато наличието на допълнителен екран може да бъде много полезно. Можете да носите със себе си портативен проектор, но за него е нужна подходяща повърхност и желателно тъмно помещение. Компанията Arovia преосмисли използването на проектора и представи ново устройство - Spontaneous Pop-Up Display, или просто SPUD.

SPUD представлява комбинация от портативен проектор и 24 инчов екран. Когато е събран, е с размери на по-голяма книга: 17 х 19 х 5,5 см. Тежи почти 1кг

Портативният проектор се свива и разпъва подобно на сгъваем чадър. Веднага след разпъването си е готов за работа.

Отпред почти цялата площ заема екрана, на който проекторът показва изображение с резолюция 1280x720 пиксела. На гърба са бутона за контрол яркостта, по един HDMI, USB тип А и един USB Type-C конектор, който се използва за зареждане на батерията.

Според производителя, едно зареждане на батерията може да осигури до 4 часа работа при максимална яркост на екрана и до 10 часа при минимална.

Към проектора могат да се включват всякакви устройства през HDMI. Не са нужни допълнителни настройки. Предвиден е и вариант за връзка и чрез wireless HDMI адаптер (не е включен в комплекта).

SPUD може да е много полезен при презентации, за гледане на филми след природата или като временен допълнителен монитор. Проекта е представен в kickstarter в края на 2016г. и за 45 дни събира над $700 хил. До началото на август 2017г., може да бъде направена предварителна поръчка за $399, при редовна цена $499.