ITni News - Безплатният софтуерhttp://www.itninews.com/newsit.php?readmore=3773  

82% от кода съхранен на GitHub е клонинг на вече съществуващи файлове
Posted by seek on 22.11.2017 15:28
По-голямата част от файловете с изходен код съхранявани на GitHub са всъщност клонинги на вече съществуващи файлове.

Това показват данните от скорошно проучване, проведено от съвместен екип от изследователи от Калифорнийския университет в Ървайн, Чешкия технически университет в Прага, Microsoft Research и Североизточния университет в Бостън.


Extended News
github-code-hosting.jpg
По-голямата част от файловете с изходен код съхранявани на GitHub са всъщност клонинги на вече съществуващи файлове. Това показват данните от скорошно проучване, проведено от съвместен екип от изследователи от Калифорнийския университет в Ървайн, Чешкия технически университет в Прага, Microsoft Research и Североизточния университет в Бостън.

Екипа е разгледал 4.5 милиона проекта съдържащи общо 482 милиона различни файлове. Те установили, че само 85 милиона файла, което е приблизително 17,6% от всички анализирани файлове са уникални, съобщава Bleeping Computer.

GitHub e уеб-базирана услуга за разполагане на софтуерни проекти на отдалечен Интернет сървър в т.нар. хранилище (software repository). Базира се на Git системите за контрол на версиите. Компанията собственик на проекта, GitHub Inc. е основана през 2008 г. със седалище Сан Франциско, Калифорния, САЩ.