ITni News - Безплатният софтуерhttp://www.itninews.com/newsit.php?readmore=3791  

Тийнейджър хакна един от най-сигурните хардуерни портфейли за криптовалути в света
Posted by seek on 22.03.2018 15:27
Хардуерен портфейл предназначен за съхранение на криптовалути и изтъкван от производителя си като непробиваем, е бил хакнат от 15 годишен британец.

В своя блог, Салим Рашид споделя, че е написал код, който му осигурява „задна врата“ в Ledger Nano S – 100 доларови устройства, от които са продадени милиони в цял свят.


Extended News

Хардуерен портфейл предназначен за съхранение на криптовалути и изтъкван от производителя си като непробиваем, е бил хакнат от 15 годишен британец.


ledger-nano-s-bitcoin.jpg
Ledger Nano S и Bitcoin | Снимка: Marco Verch | flickr.com

В своя блог, Салим Рашид споделя, че е написал код, който му осигурява „задна врата“ в Ledger Nano S – 100 доларови устройства, от които са продадени милиони по цял свят.

Това би позволило на злонамерен нападател да източи финансовите средства от портфейла.

От фирмата производител на хардуерният портфейл успокояват, че вече са пуснали обновление поправящо дупката в сигурността.

Предполага се, че проблема засяга и модела „Nano Blue“, но поправка за него няма да бъде налична още няколко седмици. Това е заявил шефа по сигурността на компанията, Чарлз Гилемет (Charles Guillemet) за сп. Quartz, предава BBC.

Криптовалути като Bitcoin използват метод за шифроване известен като „криптография с публичен ключ“ (Public-key cryptography) за защита на платежната система, а автентичността на всички транзакции е защитена с цифрови подписи.