ITni News - Безплатният софтуерhttp://www.itninews.com/phone-news.php?readmore=3800  

Google започва да блокира своите приложения на несертифицирани устройства
Posted by seek on 27.03.2018 16:54
Тъй като Android е операционна система с отворен код, това позволява на производителите да модифицират софтуера за нуждите си.

За да сертифицира обаче устройствата им, Google изисква от тях да спазват конкретен набор от правила, описани в документа Compatibility Test Suite.


Extended News
android-n-map_t2.jpg

Тъй като Android е операционна система с отворен код, това позволява на производителите да модифицират софтуера по свое усмотрение. За да сертифицира обаче устройствата им, Google изисква от тях да спазват конкретен набор от правила, описани в документа Compatibility Test Suite.

Досега беше възможно тези приложения да бъдат инсталирани и в несертифицирани устройства, но от Google вече са започнали да налагат ограничения.

Според информация на XDA Developers, цитирана от Mobilebulgaria компанията е ограничила напълно достъпа до своите приложения за системите, чийто софтуер е компилиран след 16 март.

Google Play Services прави проверка и ако условието за датата не е изпълнено не може да бъде завършен процеса на вписване в акаунта в Google.

Мярката е насочена преди всичко срещу производители, които се опитват да продават смартфони, без да се консултират изобщо с Google по въпросите за софтуера. В много по-малка степен ще бъдат засегнати потребителите използващи неофициален фърмуер на техните устройства.

За да можете да инсталирате приложенията на такъв фърмуер, ще е необходимо да регистрирате вашето устройство. Ако не го направите, ще е невъзможно да се впишете с вашия Gmail акаунт в устройството ви.