ITni News - Безплатния софтуерhttp://www.itninews.com/newshdw.php?readmore=3804  

Apple планира да замени чиповете на Intel със свои собствени от 2020 година?
Posted by seek on 03.04.2018 11:39
macbook-air.jpgApple планира от 2020 г. да използва свои собствени процесори заменяйки тези от Intel Corp. За това съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

По данни на изданието новите процесори в началото ще бъдат използвани само в Mac компютрите, но по-късно и във всички останали устройства на Apple.


Extended News
17927900_a4f706685e.jpg
Its True! (2005г. -- Apple to move to Intel) | Снимка: N. Cubrilovic | flickr.com


Apple планира от 2020 г. да използва свои собствени процесори заменяйки тези от Intel Corp. За това съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

По данни на изданието новите процесори в началото ще бъдат използвани само в Mac компютрите, но по-късно и във всички останали устройства на Apple.

Проекта за прехода, който е част от стратегия за по-голяма съвместимост между устройствата е наречен „Kalamata“ и е все още е в ранен етапи на планиране.

Bloomberg отбелязва, че замяната на процесорите ще бъде удар за Intel, чието партньорство спомогна за успеха на Apple Mac и свърза производителя на чипове с една от водещите марки в областта на електрониката. Сега, след като се появи информацията за проекта на Apple за създаването на собствени чипове, акциите на Intel се сринаха с над 9,2%.

Партньорството между двете компании носи на Intel около 5% от годишният оборот на Apple, припомня изданието.