Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола
Разяснение за Adware или Ad-supported софтуер

Обикновенно това е безплатен за използване софтуер, който обаче съдържа компоненти или услуги от трети страни, които не са необходими за функционирането на програмата, но имат за цел да генерират приходи за разработчика като компенсация за предоставянето на софтуера безплатно.

Повечето Ad-supported софтуер уведомява потребителя за наличието на такива компоненти или услуги по време на инсталацията на софтуера и предлага възможност за пропускане на инсталацията им. Има случаи обаче, когато тези компоненти се инсталират скрито от потребителя и няма опция за пропускане на инсталацията им. Стандартната политика на ITni News е да избягва добавянето на такъв софтуер и да премахва от каталога на сайта вече съществуващи такива програми.

Софтуерни продукти се клаифицират като Ad-supported или Adware, ако попадат в една от следните категории:

1. Показва рекламни банери или друг вид рекламни материали по време на работа.
2. Предлага да промени домашната страница на уеб браузърите инсталирани на системата.
3. Предлага да промени търсачката на инсталираните уеб браузъри на системата.
4. Предлага да свали и/или инсталира софтуер или компоненти (напр. ленти с инструменти за браузърите (browser toolbars)), които не са нужни на програмата за пълното й и правилно функциониране.
5. Предлага да създаде препратки на десктопа или старт менюто водещи към елементи, които не са свързани с функционирането на програмата.
6. При стартирането или спирането програмата отваря уеб страници съдържащи реклами.

Ad-supported програмите са ясно обозначени в ITni News с етикет "Лиценз: Ad-supported" или "Лиценз: Adware". Въпреки, че съдържат компоненти на трети страни, тези програми не са злонамерени и опасни. Ако вие обаче имате някакво съмнение за такава програма представена на страниците на ITni News, моля не се колебайте, а ни сигнализирайте възможно най-бързо!

Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 16
Merry Christmas