Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Как се свалят субтитри от YouTube

Категория:ИнтернетОценка: 0 от 5


YouTube е най-популярният сайт за видео споделяне в света. Всички ние с удоволствие гледаме видео клипове споделени от потребители и медийни компании. Някои от нас са свикнали да пускат видеото във фонов режим и само да слушат аудиото, но има и такива, които по различни причини предпочитат „да четат“ YouTube. Разбира се става въпрос за субтитрите. В тази статия ще разберете как да изтегляте субтитрите от YouTube клиповете.

Свалянето на субтитри от YouTube би било полезно в случаи, че:
- искате да гледате видеото (със субтитри) по-късно, когато нямате достъп до Интернет (или трафика ви е по-скъп).
- нямате необходимост от самото видео – например става въпрос за инструкция.
- изучавате чужд език и може да ви бъде полезно да научите написаните непознати фрази и диалози.

Разбира се възможно е да си имате някаква своя причина да свалите субтитри от YouTube, която не е спомената, но независимо каква е тя ето инструментите, които ви предлагаме за да направите това.

Три начина за сваляне на субтитри от YouTube видео


I. Уеб приложение


Може би най-лесният начин за сваляне на субтитри от YouTube е уеб услугата DownSub.com. Всичко, от което се нуждаете е адреса на страницата с видеото и секунда изчакване.

downsub-com.png

В зависимост от видеото, уеб приложението може да ви предложи за изтегляне субтитри на няколко езика. Освен това, ще ви предложи и препратки за сваляне на автоматично преведени субтитри.

Субтитрите са във формат SRT, който се поддържа от повечето плеъри, а също така субтитрите мотат да се редактират във всеки текстов редактор.

II. Вашият браузър


Ако вашият браузър поддържа HTML5 видео, то тогава вие всъщност нямате истинска нужда от специален инструмент за извличане на субтитрите. Въпреки това, ще се наложи да отделите малко време за редактиране на XML файл, което е и недостатъка на този метод.

chrome-developer-tools.png

Отворете YouTube видеото и преминете към „Още инструменти“ и кликнете на „Инструменти за програмисти“ (за Google Chrome) или „Меню“ → „Разработчик“ (за Firefox). Включете субтитрите (ако вече не са включени).

Преминете към раздела „Network“ (Мрежа). Потърсете ред започващ с „timedtext“. Отворете този файл в нов подпрозорец. Този XML файл ще съдържа субтитрите.

III. Десктоп приложение - Google2SRT


Google2SRT е лесно за използване приложение, което за да свали субтитри от YouTube има нужда само от URL адреса на страницата с видеото.

google2srt_sshot.jpg

За вас е достъпен същият набор от инструменти, както при уеб приложението – можете да сваляте както оригиналните субтитри, така и техният превод. Можете да изберете от наличните субтитри всички, които са ви нужни и да ги свалите наведнъж.

Свали: Google2SRT
 
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
Архив новини: