ƒобре дошли в ITni News

 
ѕотребителско име: ѕарола:
bullet –егистраци€ | bullet «абравена парола

»зползвайте стари€т си телефон като домашна охранителна камера, ко€то можете да гледате от вс€къде

 атегори€:—мартфониќценка: 0 от 5


јко наскоро сте си сменили телефона и не сте сигурни какво точно да правите със стари€, може би ще ви хареса иде€та да го превърнете в охранителна камера. ѕроцеса по настройката е много лесен и в повечето случай (но не винаги) безплатен.

old-phone-as-home-security-cam-01.jpg

—тъпка 1: »нсталиране на приложение за охранителна камера.


 ато начало тр€бва да изберете приложение за охранителна камера за ваши€т телефон. ѕовечето приложени€ имат аналогични функции, като локално или ДоблачноУ поточно видео (streaming), запис и съхран€ване на кадри локално или отдалечено, разпознаване на движение и извест€ване.

¬еднага щом изберете, инсталирате приложение и направите настройките ще можете да наблюдавате вашето жилище и да контролирате вашата Дохранителна камераУ.

ѕриложение за охранителна камера за Android


¬ъпреки, че имате много възможности за избор, според редакторите на CNET, едно от най-добрите приложени€ за охранителни камери е IP Webcam. Ќалице е Lite верси€, ко€то е напълно безплатна, но ако искате да отключите всички функции на приложението ще тр€бва да закупите Pro верси€та за $3.99.

IP Webcam може да излъчва както локално, така и чрез ДоблакаУ използвайки услуга наречена Ivideon. “ака вие ще можете да гледате видеото излъчвано от Дохранителната камераУ на живо, от вс€ка точка на света.

Ivideon предлага както безплатен план (за до 2 камери на акаунт), така и н€колко платени, които са предлагат повече опции и възможности.

Ќастройте ваши€т стар Android телефон като охранителна камера:


1. »нсталирайте IP Webcam на ваши€т стар телефон.

2. —тартирайте IP Webcam и настройте вашите видео предпочитани€, ефекти, настройки за управление на захранването, засичане на движение и звук ако желаете.

«а да може вашата охранителна камера да излъчва през облака, ще тр€бва да се регистрирате и да влезете във ваши€ Ivideon акаунт. ƒа изпробвате съвместимостта на устройството и да разрешите cloud stream-а.

3. —тартирайте stream-а, като изберете ДStart serverУ в дъното на приложението.

- јко искате от вашата локална мрежа да гледате какво излъчва охранителната ви камера, отворете браузъра на друго устройство и в адресната му лента въведете IP адреса ѝ.- јко сте настроили и разрешили Ivideon cloud stream-а, ще можете да гледате видеото от охранителната ви камера от вс€къде. «а да го направите, посетете Ivideon.com и влезте в профила си.


 

Ќастройте вашето старо iOS устройство като охранителна камера:


apple-iphone.jpg≈дна от най-добрите опции за използване на вашето старо iOS устройство като охранителна камера е приложение наречено Manything. “о притежава многобройни функции, благодарение на които можете да конфигурирате и използвате охранителната камера по най-удобни€ за вас начин.

 акво тр€бва да направите:

1. —валете Manything от App Store и на двете (старото и новото) iOS устройства.

2. Ќа старото устройство отворете Settings и от General, деактивирайте Auto Lock.

3. –егистрирайте се или влезнете в Manything, чриз email или чрез Facebook акаунт.

4. Ќа старото iOS устройство изберете ДCamera modeУ, на новото ДViewer modeУ.

5. Ќатиснете червени€т бутон, на устройството камера, за да започне излъчването на видео потока.

6. Ќа новото устройство, Дохранителната камераУ ще се по€ви в списъка със стрийминг устройства. ќсвен това, от компютър също ще можете да гледате видеото от камерата, като влезете в профила си на manything.com

—тъпка 2: »зберете м€сто и позиционирайте вашата камера:


—лед като вече сте настроили Дохранителната камераУ и т€ може да излъчва поточно видео, тр€бва да изберете къде да € позиционирате. ћожете да € насочите към главни€т вход на жилището ви, можете да пожелаете да € насочите към задни€ двор на имота ви или да предпочетете да € използвате като видео бебефон.

јко имате и друг стар телефон можете и него да настроите като охранителна камера и така да разширите охран€емата площ.

—тъпка 3: «ахранване на вашата охранителна камера:


»злъчването но видео много бързо изтощава батери€та, а телефона тр€бва да работи 24/7. «атова при избирането на м€сто за монтирането му тр€бва да предвидите в близост да има източник на захранване. «акупуването на по-дълъг захранващ кабел би ви осигурило известна гъвкавост при позиционирането.

ѕо материали на CNET
 
Comments
ѕокажи Disqus коментарите ї
“ова позвол€ва на Disqus Inc. да обработва н€кои от вашите данни. Disqus privacy policy
ќсвен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
‘орум ѕоследни коментари
јрхив новини:
‘ото галери€
merry christmas 19
Merry Christmas