Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Как да пускате видео от YouTube във фонов режим на Android и iOS

Категория:СмартфониОценка: 0 от 5


Направете така, че да можете да слушате музика дори когато отворите друго приложение

YouTube е не само огромен каталог на разнообразни видеозаписи, но и огромна база с музика, която може да се слуша безплатно и напълно легално. Google знае това и заради това предостави възможност за възпроизвеждане на YouTube съдържанието във фонов режим само на потребителите, които са платили абонамент за YouTube Red (към момента дори все още не е наличен за България).

young-woman-listening-to-music.jpg
Photo via Visualhunt.com

Въпреки това, все още има няколко начина да се „заобиколи“ това ограничение. Ето как можете да пускате YouTube видео във фонов режим.

Преминете към:
- Браузър (Android и iOS)
- NewPipe – приложение с отворен код (Android)
- VLC for Android

I. Браузър (Android и iOS)


Както в Android, така и в iOS, най-лесния „трик“ е да се използва уеб браузър вместо официалното приложение на най-популярния видео хостинг. Това ще ви позволи да продължите да слушате видео по ваш избор, с изключен екран или докато правите нещо друго на устройството си.

Метода в Android работи с Firefox, Chrome, а навярно и с други браузъри.

Отворете в браузъра youtube.com и от менюто (горния десен ъгъл, трите точки) поставете отметка на „Настолна версия на сайта“ (или в Chrome - „Заявка за настолния...“). Пуснете видео по ваш избор и натиснете Home бутона или отворете Нов раздел.

Когато направите това (ако използвате Chrome), възпроизвеждането на видеото ще спре, но веднага можете да го пуснете отново от панела за уведомление.

yt-chrome-request-desktop-site.jpg

На iOS ще ви се наложи да инсталирате браузъра Dolphin. Всичко останало е същото като при Android. Отворете настолната версия на YouTube през Dolphin и пуснете видео. Когато излезете от Dolphin и отворете друго приложение, използвайте iOS Control Center за да пускате възпроизвеждането отново.

II. NewPipe – приложение с отворен код (Android)


newpipe_sshot.jpg

NewPipe е полезно приложение, но за съжаление не е налично в Google Play. NewPipe е безплатен, алтернативен YouTube клиент с отворен код. Освен възпроизвеждане на видео във фонов режим, приложението предлага и възможност за лесно сваляне на YouTube видео или аудио на вашето устройство.

III. VLC for Android


VLC за Android поддържа почти всички медийни формати, включително MKV, MP4, AVI, MOV, Ogg, FLAC, TS, M2TS, Wv и AAC. Освен съхранените файлове на устройството, плейъра може да възпроизвежда и медия от споделени устройства, поточно видео, в това число и YouTube видео, както версията на VLC за компютър.

За да гледате YouTube видео директно в плейъра VLC за Android, поставете URL адрес на страницата с YouTube видеото в Меню (трите хоризонтални черти в горния ляв ъгъл) – „Stream“ и натиснете оранжевия триъгълник.

vlc-for-android-ppwindow.jpg

След като възпроизвеждането на видеото започне можете да го преместите в изскачащ прозорец (popup window) и така ще можете да вършите и нещо друго на устройството си докато гледате (слушате) видеото.

vlc-android.png

Тук недостатъка е, че не можете да скриете Изскачащия прозорец, но пък можете да го оразмерявате и премествате.

download.png Download: Chrome за Android
download.png Download: Firefox за Android
download.png Download: Dolphin за Android
download.png Download: Dolphin за iPhone, iPad, Android

download.png Download: NewPipe
download.png Download: VLC for Android

Със сигурност има и други методи и приложения за слушане на музика от YouTube във фонов режим. Ако вие използвате друг метод или приложение за да правите това и имате желание можете да споделите за тях в коментарите.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 01
Merry Christmas