Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Nexus 7 нямало да измести iPad от лидерската позиция

От seek, 28.06.2012 16:21 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
Лаптопиfoxconn-ipad-assembly-line.jpgwww.itninews.com - Бюджетният таблет Nexus 7, който Интернет гиганта Google представи по време на своята годишна конференция на разработчиците в Сан Франциско в сряда, не застрашава водещата позиция на Apple на глобалния пазар. Това го твърди сайта AppleInsider, като се позовава на анализатора от Topeka Capital Markets, Брайън Уайт.

Мнението на експерта се основава на силната екосистема на Apple, която ще позволи нейният продукт да остане лидер.

Според Брайън, от 650 000 приложения в онлайн магазина AppStore, 225 000 са предназначени специално за iPad. За Android устройства се предлагат около 600 000 приложения, но само малка част от тях са разработени с идеята да работят на таблети.

По данни на анализаторската компания IDC, през първото тримесечие на тази година дялът на Apple на световният пазар на таблети е бил 68%. За сравнение, през последното тримесечие на 2011г. този показател е бил 55%.

Прогнозата на експертите от IDC, е че в края на годината дяла на iPad ще е около 62%, а общият дял на Android устройствата, около 36%.

Според Уайт, основният конкурент на Nexus 7 ще е таблета Kindle Fire на Amazon, който излезе в края на миналата година. И за двете компании продажбите на тези устройства не са основният им бизнес, което им позволява да ги продават почти на себестойността им.

Някои от характеристиките на Nexus 7 са: 7-инчов IPS дисплей с резолюция 1280x800 пиксела, четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3, 1GB RAM и 8GB или 16GB вградена памет. Устройството разполага с GPS, Bluetooth, 802.11b/g/n WiFi и 1,2MP уеб камера за видео разговори. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean.

Nexus 7 ще бъде първото устройство, което ще се продава с Google Chrome като стандартен браузър.

Първите доставки на Nexus 7 ще бъдат направени в началото на юли, но първоначално само в САЩ, Англия, Канада, Северна Ирландия и Австралия. Най-нетърпеливите купувачи ще получат по 25 долара кредит за приложения от Google Play, както и безплатен достъп до филми и списания.Източник: ITniNews.com
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: