Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

GameGadget 1.0 – Linux базирана конзола за ретро игри

От seek, 24.11.2011 14:16 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
gamegadget.jpgБританската компания Blaze Interactive съобщи за предстоящото скорошно пускане на пазара на игровата конзола GameGadget 1.0, която по думите на автора на идеята Джейсън Купър (Jason Cooper), ще позволи играенето на ретро игри.

Конзолата се разработва съвместно с услугата GameGadgetGames, която ще представлява онлайн магазин, от който игрите да могат да бъдат закупувани.

В съобщението се казва, че GameGadge е революционно Open Source, джобно устройство, което ще промени начина по който игрите се играят, разработват и продават. GameGadge е разработен с цел да даде възможност да се играят много и най-различни игри на едно устройство.

В съобщението също така се казва, че съществуват стотици хиляди игри, които вече не се играят. Тези игри съответно не генерират печалба на разработчиците и разпространителите им.

Пускането на GameGadget ще създаде пазар за геймърите, които ще могат да играят всички ретро игри, които те искат.

Услугата GameGadgetGames се сравнява с App Store. Тя ще позволи на носителите на авторските права на игрите отново да ги пуснат на пазара в оригиналният им формат, да определят съответстваща цена и да получават приходи, без допълнителни разходи.

GameGadget ще може да бъде закупена от официалният сайт в края на годината за около 155 щатски долара. Онлайн магазина GameGadgetGames ще бъде пуснат в началото на 2012 година.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: