Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Любител на отворения код сглоби устройство за разбиване на PDF пароли

От seek, 28.03.2012 11:23 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
brute-force.pngПрофесора по компютърно инженерство Нуно Алвес (Nuno Alves) е успял да сглоби устройство за автоматично разбиване на пароли на PDF файлове, от конструктор BeagleBone. Поставяте флашката с PDF файла в устройството и системата автоматично започва да пробва различни комбинации, показвайки процеса на дисплея.

Себестойността на платката със 700MHz ARM процесор е само 85 долара. Главната й особеност обаче е, че има възможност за включването към нея на допълнителни ARM процесори и способността й да разпределя задачите между тях.

С добавянето на процесори може да се подобри производителността в пъти, а устройството да остане сравнително евтино. Например десет процесорна система би струвала по-малко от 300 долара.

По думите на Нуно Алвес, в момента устройството му „работи“ със скорост около 7000 комбинации в секунда. Това е сравнително малко. За сравнение, MacBook Pro работи със скорост 25 000 в секунда, но на Алвес като професор по компютърно инженерство му е било интересно да демонстрира концепцията на подобно устройство. А и както стана ясно, към устройството могат да бъдат добавени още процесори.

Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: