Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

gStick – мишка във форма на писалка обещава висока прецизност

От seek, 16.08.2013 15:38 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
gstick.pngКомпютърната мишка се е появила преди около 45 години. От тогава до сега са представяни много манипулатори от този тип с различни конструкции – включително и такива с програмируеми бутони, сензорни панели и т.н. Срещат се и съвсем екзотични устройства от рода на Genius Ring Mouse 2 - мишка, която се слага на пръста.

В скоро време може да се появи още една необичайна компютърна мишка. Устройството е наречено gStick и с успех се финансира в Kickstarter.

Устройството обещава висока точност при изпълнението на определени операции и може да бъде много полезно на специалистите в областта на дизайна, графиката и архитектурата.

На външен вид gStick напомня на дебела писалка, в края на която е разположена керамична топка. Разделителната способност на сензора е 1 200 dpi. На корпуса на устройството са разположени традиционните два бутона и скролер.

За изпълнение на всекидневните офис задачи обаче, например при преглед на уеб страници, е по добре да се използва традиционната мишка.

gStick обменя данни с компютъра по безжична връзка чрез компактен USB модул. Поддържа работа с операционни системи Windows, Linux и Mac OS X. С една AAA батерия, в зависимост от интензивността на използване, новата мишка може да работи между три и пет месеца.

Очакваната крайна цена на gStick e 70 щатски долара.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 11
Merry Christmas