Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Facebook представи система за съобщения от ново поколение

От seek, 16.11.2010 13:24 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
facebook-ceo-mark-zuckerberg.jpgКакто и се предполагаше, разработчиците на социалната мрежа Facebook, представиха в понеделник (15.11.2010г.) система за съобщения от „ново поколение“, която обединява някои от най-популярните начини за комуникация – e-mail, чат и текстови съобщения в една пощенска кутия (inbox). Също така, всеки потребител получава адрес от типа name@facebook.com, на който могат да бъдат изпращани писма от всеки e-mail адрес.

Потребителите получават съобщенията в реално време и могат да им отговарят незабавно или по-късно. По този начин се размива границата между общуването по електронна поща и общуването в реално време (напр. чрез IM клиент или SMS), смятат разработчиците.

Втората важна функция представена от разработчиците е обединената история на съобщенията. Благодарение на тази функция потребителите потребителите получават единен интерфейс, с помощта на който могат да намират необходимите съобщения както в получените e-mail, така и сред съобщенията получени в рамките на социалната мрежа.

Също така, новата система предлага и функция за филтриране на входящите съобщения, аналогична на Priority Inbox в Gmail. Потребителите използващи активно услугата ще могат да опростят навигацията из новите съобщения като определят от съобщенията кои потребители да бъдат маркирани като приоритетни. В този списък могат да попадат както потребители на Facebook, така и e-mail адреси на потребители нямащи регистрирани профили в социалната мрежа.

Разработчиците на системата за обмен на съобщения на Facebook, предвиждат в близко бъдеще да осигурят и поддръжка на IMAP протокола. Това означава, че ще е възможно използването на услугата и чрез e-mail клиент.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 20
Merry Christmas