Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Сайт намира местоположението на абоната по номера на телефона

От seek, 07.02.2012 15:59 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
life360.jpgВ САЩ набира популярност навигационната услуга Life360.com, позволяваща локализирането на човек само за няколко секунди. За да се разбере местонахождението на абоната е достатъчно на сайта да бъде въведен телефонният му номер.

Резултата се извежда на интерактивна карта, пише Discovery News. Сайта определя текущото местонахождение на човека с помощта на сигналите от клетъчните станции и GPS.

Life360 предлага два абонаментни плана – платен и безплатен, като безплатният е с някои ограничения. За да бъде локализиран потребител е нужно (еднократно) той да даде своето съгласие като отговори на SMS. Освен това, той може да бъде локализиран само веднъж на 15 минути.

На разположение на потребителите са и специални мобилни приложения, предназначени за смартфони базирани на Google Android или Apple iOS, които ако бъдат инсталирани отпада условието за даване на предварително съгласие чрез SMS.

Услугата е особено популярна сред родителите, които по всяко време искат да знаят къде се намират децата им. Според статистиката на сайта, услугата вече се използва от над 12 млн. американци.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
Xiaomi Mi Gaming Laptop - лаптоп за игри
Hardware & IT