Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
Запомни ме
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Microsoft с амбиции да направи SkyDrive по-добър от Dropbox и iCloud

От seek, 22.02.2012 10:34 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
microsoft-skydrive-logo.jpgПриложението на „облачната“ услуга SkyDrive, която е предназначена за съхранение на файлове на отдалечен сървър, ще се интегрира в операционната система Windows 8. Това се казва в публикация в официалният блог на Microsoft.

По мнение на компанията, това ще и позволи да получи конкурентно преимущество пред Dropbox, Apple iCloud, Amazon Cloud Drive и други аналогични услуги.

Версия на приложението SkyDrive за Windows 8 ще може да бъде изтегляно от онлайн магазина Windows Store. Програмата ще се интегрира в Metro средата и ще позволи качването на снимки и документи в „облака“ само с един клик.

Отварянето на файловете от отдалеченото хранилище ще бъде толкова лесно, все едно, че се намират на локалният твърд диск, обещават от Microsoft.

В бъдеще компанията ще разработи десктоп версия на приложението SkyDrive и за предишните версии на операционната система – Windows 7 и Vista. Максималният размер на един файл качван през браузъра Internet Explorer ще бъде увеличен на 2 GB.

По статистика на Microsoft, към момента SkyDrive има 17 милиона активни потребители. На сървърите на Windows Live се съхраняват 10 PB (petabyte - един петабайт е равен на 1 млн. гигабайта).

Според информация от сайта gemind.com.br, потребителите на SkyDrive ще могат към базовите 25 GB място да добавят още 20, 50 или 100 GB, но това ще им струва съответно по 19, 46 и 93 долара на година. Освен това, в SkyDrive се очаква да се появи и клиент за Mac OS X.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 17
Merry Christmas