Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Apple е създала повече от половин милион работни места в САЩ

От seek, 05.03.2012 16:59 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
apple-cupertino.jpgКомпанията Apple, която често е критикувана, че поръчва изработката на продуктите си в Китай, а не в САЩ, направи специална Интернет страница, на която разказва колко много е направила компанията за икономиката на страната.

В доклада, които е базиран на данни на компанията Analysis Group, се казва, че благодарение на дейността на Apple, в 50 щата са създадени около 514 хил. работни места, пряко или косвено свързани с екосистемата на „ябълката“.

Според доклада, 47 хил. служителя работят непосредствено в Apple, 27 350 са служителите в магазините за продажби на дребно, а 7700 са консултантите от САЩ.

Още 257 000 работят в други компании, които предоставят различни услуги на Apple. Това са например строителните работници наети за изграждането и поддръжката на магазините на Apple, служителите от куриерските фирми доставящи продуктите на компанията и др.

Останалите 210 хил. са заети в т.нар. „app economy“. Това са разработчици на приложения за iPhone и iPad. Според твърденията на компанията, инвестициите в този сегмент са около 4 млрд. долара.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 20
Merry Christmas