Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Apple премахна Java-плъгина от браузърите за Mac OS X

От seek, 22.10.2012 14:27 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
macbook-air.jpgwww.itninews.com - Apple пуснаха обновление за OS X Lion и OS X Mountain Lion, което премахва Java от всички браузъри в OS X. След инсталиране на обновлението, ако потребителя отвори в браузъра сайт с Java-съдържание, то той вместо него ще види надписа „Missing plug-in“.

Естествено, никой не забранява на потребителите да инсталират добавката директно от сайта на Oracle, но това може да стане само в пакет с Oracle JRE. След инсталирането, на компютъра на потребителя ще има две JRE – последната версия на Java SE 6 от Apple и Java SE 7 от Oracle.

По-рано Apple вече направи опит за отказ от Java, когато прекрати инсталирането на Java-плъгина заедно с OS X. Сега компанията стигна по-далеч като го премахна и от по-старите системи. Междувременно някои специалисти по компютърна сигурност вече съветват това да се направи на всички операционни системи.В същото време, Apple продължава да поддържа и обновява своята собствена версия Java SE, която се изисква за работата на такива приложения, като CrashPlan, Minecraft и JungleDisk.

Отказа от Java се обяснява с появата в последно време на голям брой експойти и уязвимости, които се отстраняват със значително закъснение. Освен това, Mac-компютрите са особено застрашени, защото Java уязвимостите са единственият начин в OS X да бъде инсталирана злонамерена програма от типа „Троянски кон“, пише xakep.ru а, също така и версията на Java за Mac се обновява последна.

Епидемията предизвикана от компютърния вирус Flashback, който експлоатираше уязвимост в Java плъгина, през април 2012г. порази над 550 хиляди Mac компютри, което нанесе непоправими щети на имиджа на Apple. На компанията дори и се наложи да премахне реклама от своя сайт, която твърдеше, че „за Mac няма вируси“.
Източник: ITniNews.com
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
 • it-expert.jpg
  serviz на: 07.08.2019 19:12
  Майките MS го съсипаха тоя с... за: Skype 8.51.0.86 Final / 7.41.0.101 Classic
 • it-expert.jpg
  serviz на: 27.05.2019 08:07
  Има ли начин за мозила и хро... за: uBlock Origin 1.21.2
 • no-avatar.gif
  Kaly Electronics на: 27.05.2019 04:23
  За коментара на Ханс Клос ще... за: Prey 0.6.2
 • no-avatar.gif
  itni на: 09.04.2019 08:42
  Може и така да е щом казваш,... за: Prey 0.6.2
 • no-avatar.gif
  Ханс Клос на: 08.04.2019 15:55
  Приложението ви е голям смях... за: Prey 0.6.2
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 04
Merry Christmas