Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Apple планира да продава слънчева енергия

От seek, 13.06.2016 12:59 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
apple-cupertino.jpgКорпорацията Apple планира да продава излишъка от електрическата енергия генерирана от слънчевите батерии монтирани на покрива на новата си централа в Купертино, щата Калифорния, съобщава Bloomberg.

Дъщерно дружество на корпорацията, наречено Apple Energy, е депозирало молба във Федералната комисия за енергийно регулиране на САЩ, за разрешение на продажба на ел. енергия получена от слънчеви батерии, водородни горивни елементи, фотоволтаични паркове, ВЕЦ и съоръжения за производство на биогаз в Орегон, Северна Каролина, Калифорния, Невада и Аризона.

Apple, която планира да се премести в Apple Campus 2 през следващата година, заедно с Google са сред най-големите инвеститори в енергийния сектор, отбелязва агенцията. Производителя на iPhone през 2015 г. вложи 850 млн. долара в строителството на 130 мегаватов соларен парк на юг от Сан Франциско.

Ако молбата на Apple бъде удовлетворена, компанията ще може да продава електроенергия директно на потребителите. Google получи аналогични права още през 2010 г.


Виж във видеото (по-горе) строителството на новия кампус на Apple, заснет с дрон през юни септември 2016 г.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
Zune
Hardware & IT