Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

ГДБОП ще има достъп до всичките ви съобщения в Skype, Viber, Facebook Messenger и други

От mobimod, 10.07.2017 18:33 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
viber-win-10-win-10-mobile.jpgГлавната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) вече може да извлича информация от най-популярните мобилни приложения като WeChat, Facebook Messenger, WhatsApp, Skype и др.

Софтуерът, който пробива мобилни устройства е купен с обществена поръчка, информация за която е качена на сайта на службата.

Купената програма има множество функции, става ясно от документацията. Сред тях са "извличане, визуализиране и анализ на получени и изпратени имейли, получени и изпратени съобщения от приложения за незабавни съобщения като Viber, Skype, WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, WeChat, Line, KakaoTalk, Kik и други, съобщава в. Сега.

Софтуерът може да извлича SMS-и и MMS-и. Сред другите функции са показване и анализиране на записаните контакти, четене и клониране на СИМ карти и карти памет, анализиране на налични графични, видео, музикални, текстови и таблични файлове, както и анализиране на лог файлове.

В документацията е посочено, че софтуерът трябва да може да анализира над 10 хил. разновидности на мобилни устройства. Тук са включени следните видове техника - мобилни телефони, таблети, модеми, сателитни навигационни устройства (GPS), преносими музикални плейъри. В поръчката е посочено, че програмата трябва да има функция за "физическо и логическо копиране на данни от мобилни устройства".

От поръчката не става ясно за какво точно ГДБОП ще използва новия си софтуер - дали той ще се прилага само за сваляне на информация от мобилни устройства, иззети като веществени доказателства, или пък целта е събиране на информация чрез отдалечен достъп.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: