Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Полицията в САЩ си сътрудничи с Google при разследването на престъпления

От seek, 21.03.2018 12:47 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+

Компанията Google е предоставяла информация на полицията, за да се ускори разкриването на престъпления


Fayetteville_Street_in_downtown_Raleigh%2C_North_Carolina.jpg
Роли (Raleigh), Северна Каролина | Снимка: Bz3rk, Уикипедия


Полицията в град Роли, Северная Каролина, САЩ е използвала предоставени от Google данни при разкриването на някои престъпления. Данните по думи на правоохранителните органи са помогнали за по-бързото разкриване на престъпленията, съобщава TechCrunch.

В един от случаите от полицията съобщава, че са поискали от Гугъл да им предостави данни за всички мобилни устройства намирали се в близост до мястото на престъплението, включително в домовете и офисите. В друг от случаите са искани потребителски данни от „десетки“ апартаменти от определен жилищен комплекс.

Както отбелязват от полицията, повечето съвременни телефони, таблети и лаптопи имат вградени функции за проследяване на местоположението, които използват данните от GPS, Wi-Fi и мобилните мрежи, за да се определят позицията на всяко едно устройство.

Потребителите могат да изключат проследяването на местоположението, но ако използват клетъчната мрежа или Wi-Fi, устройствата им все още предават координатите си на трети страни.

От Google не са коментирали конкретните случаи и полицейското изявление. Представител на компанията е заявил само това:

„Отдавна сме определили как правоохранителните органи могат да изискват данни за нашите потребители. Внимателно преглеждаме всяка молба и отхвърляме всички случаи, които нарушават поверителността.“Според говорителя на полицията в Роли, исканите данни не се ограничават само до устройства с операционната система Android, а по-скоро става въпрос за всички устройства, работещи с каквото и да е приложение на Google, с активирана геолокация.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 17
Merry Christmas