Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Facebook призна, че е събирал данни за телефонните разговори и съобщенията

От seek, 26.03.2018 11:09 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+

Социалната мрежа дълго време е следила потребителите на приложенията Facebook Messenger за Android и Facebook Lite, кога и на кого звънят и пишат съобщения


phone-958066_1024_t2.jpg


От Facebook са потвърдили, че действително са събирали т.нар. метаданни за телефонните разговори и SMS-ите на потребителите, но в това те не виждат нищо лошо, съобщава онлайн изданието Ars Technica.

Разработчик от Нова Зеландия проверил данните, които Facebook е събрал от него в архив, който изтеглил от сайта на социалната мрежа. Докато разглеждал информацията, Дилън МакКей (Dylan McKay) открил нещо, което го обезпокоило - там били метаданните от Android телефона му за около две години назад, включително контакти и телефонни номера на които е звънял, както и продължителността на всяко обаждане.

Разработчикът стигнал до извода, че "Facebook" събира данни само от Android смартфони. Приложението в iOS няма такива права.

Най-популярната социална мрежа в света отбеляза, че събирането на данни помага за поддържането на комуникацията с потребителите. Освен това, синхронизацията с контактите на смартфона е нормална практика за всички приложения за съобщения.

От Facebook заявяват още, че никога не са продавали или няма да продават персонална информация на трети страни и потребителите винаги ще имат контрол над нея. Компанията също така уверява, че не събира съдържанието на текстовите съобщения или на телефонните разговори.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: