Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Microsoft обещава независимост на GitHub, след като я купува за 7,5 млрд. долара

От seek, 06.06.2018 12:04 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
github-code-hosting.jpg
Технологичният гигант Microsoft ще придобие GitHub, най-голямата платформа за софтуерни разработчици в света, за сумата от 7,5 млрд. долара. Новината за сделката бе потвърдена официално от Microsoft.

GitHub, наричана още и "социалната мрежа на програмистите", е уеб-базирана услуга, която позволява на разработчици и компании от цял свят да качват своя код и документация. Много водещи компании, включително Microsoft, Google, PayPal, NASA и Facebook, използват GitHub за съхранение на корпоративен код или за съвместна работа по него.

Информацията за сделката предизвика противоречиви реакции. Медии съобщават, че след новината за придобиването на уеб услугата от Microsoft, много разработчици и програмисти са започнали масово да прехвърлят своите проекти от GitHub към други платформи.

От SourceForge дори предлагат GitHub Importer, инструмент за лесна миграция на проекти от GitHub съм тяхната услуга.

Опасенията са, че след закупуването на GitHub, софтуерният гигант ще получи достъп до милиони проекти, които компаниите и отделните разработчици съхраняват в хранилищата на GitHub.

Някои потребители на платформата изразиха съмнения в социалната мрежа Reddit, че GitHub може "в крайна сметка да облагодетелства продуктите на Microsoft за сметка на конкурентни алтернативи".

Microsoft от своя страна заявяват, че GitHub ще запази своята независимост, като отново ще осигурява отворена платформа за всички разработчици. Очаква се сделката да бъде приключена до края на текущата календарна година
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 17
Merry Christmas