Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Стийв Возняк към Фейсбук: Не поставяйте парите пред морала

От seek, 19.11.2018 12:50 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+

Стийв Возняк
Стийв Возняк | Снимка: Gage Skidmore, flickr

В интервю за CNBC и по време на конференцията CME Group Global Financial Leadership във Флорида, съоснователят на Apple, Стийв Возняк дава някои съвети на Facebook и неговия главен изпълнителен директор, Марк Зукърбърг, пише Business Insider.

Потребителите споделят в социалната мрежа всеки детайл от живота си и Фейсбук печели много пари от рекламни кампании базирани на тези данни. Apple например, произвежда качествени продукти и ги продава, докато във Фейсбук всъщност потребителите са продукта, а те нищо не получават, заявява Возняк.

Фейсбук трябва да преосмисли своята политика относно насочената реклама. Потребителите трябва да знаят в какви рекламни списъци попадат и на какъв принцип. И ако това не им харесва, да имат възможност да се отписват от там.

Социалната мрежа трябва още и да дава възможност на потребителите напълно да се отказват от насочената реклама, като спира да събира и анализира информацията от всеки един потребителски пост.

Друга идея на Возняк, която е малко вероятно Зукърбърг да одобри, е Фейсбук да се „отвори за конкуренцията“. Социалната мрежа да предостави на потребителите достъп до техните файлове анализирани от ИИ и възможността да се разпореждат с тях. Включително и да ги предоставят на други компании и социални мрежи.

Пред репортер на NBC News, Стийв Возняк, споделя желанието си Facebook винаги да помни, че потребителите са по-важни от технологиите и трябва да спрат да поставят парите преди морала.

Вознак дава и някои съвети към младите предприемачи и новатори: Опознайте себе си, подредете ценностите си, бъдете добри хора. Не се опитвайте само да печелите пари.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: