Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
Запомни ме
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Пускат услуга за проследяване на GSM-и

От ITni, 30.10.2006 14:28 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
Очаква се новата услуга да стане достъпна през март 2007 година
gsm_location.jpg
Макс Телеком подписа споразумение с шотландската Trisent Communications Ltd. за предлагане на GSM услуга, която проследява местоположението на мобилни телефони в България. Новата услуга е алтернатива на съществуващите скъпи GPS системи. Тя има предимството, че не изисква монтиране на допълнителни съоръжения и се осъществява навсякъде, където мобилният апарат функционира. Услугата може да се използва с всеки модел телефон след инсталиране на специален софтуер.

"Вярваме, че съществува голям пазар за подобни услуги, предлагани на разумна цена. Като основни клиенти се надяваме да привлечем компании, чиито служители пътуват често, както и хора, които работят сами и имат нужда от повече сигурност, частни медицински компании и родители, притеснени за местонахождението на своите деца" - Джон Мънъри, изпълнителен директор на Макс Телеком - "Предлаганите от нас услуги не позволяват извършване на злоупотреби или неправомерна употреба".

Макс Телеком е наскоро лицензирана телекомуникационна компания, която разработва мрежа от нова генерация с национално покритие. Мрежата се базира на стандарта IEEЕ 802.16e WiMAX и използва IP технологии.
technews.bg
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: