Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Запознайте се с новият download мениджър на Firefox

Категория:БраузъриОценка: 0 от 5


Наскоро излезлият Firefox 20.0 идва с някои промени, една от които е новият download мениджър. Разберете как да работите с него или ако не ви допада, да си върнете обратно стария download мениджър.

Първата промяна, която ще забележите е новият бутон „Изтегляния“ (ако сте със стандартни настройки), разположен до бутона „Домашна страница“. Той осигурява бърз достъп до последните три изтегляния. Бутона „Изтегляния“ показва времето, което остава до завършване на свалянето, след това отново ще се промени и ще изобразява стрелка.

firefox-new-dl-manager.png

Щракнете ли върху „Show All Downloads“ или използвайки клавишната комбинация „Ctrl+J“, ще отворите прозореца „Библиотека“ (Library), където ще можете да видите всички ваши изтегляния. Освен изтеглянията, от „Библиотека“-та също така ще можете да управлявате вашата Интернет история, отметките и етикетите.

firefox-new-dl-manager-lib.png

От „Библиотека“ можете да спирате временно текущото изтегляне, да отворите съдържащата папка, да отворите страницата от която сваляте файла, да премахнете от историята някой от файловете или чрез бутона „Clear Downloads“ да изтриете цялата история на изтеглянията.

Ако не ви харесва новият Даунлоуд мениджър на Firefox има възможност да си върнете старият. Отворете нов подпрозорец в браузъра и в адресното поле въведете „about:config“. Намерете реда „browser.download.useToolkitUI“ и кликнете два пъти върху него за да промените стойността от „false“ на „true“.

firefox-old-dl-manager.png

Това е. Вече е активиран старият Даунлоуд мениджър. Ако обаче не са ви удобни вградените в браузърите download мениджъри или предпочитате по-голям контрол и сигурност на изтеглянията, можете да изберете някой от Download Мениджърите, представени в нашият каталог.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 05
Merry Christmas