Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Социалната мрежа Google Plus ще бъде спряна за потребители

От seek, 09.10.2018 12:14 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
Компанията Гугъл съобщи, че спира своята Google Plus за индивидуални потребители, която дълги години беше отговор на гиганта сред онлайн социалните мрежи Facebook. Решението идва след като се разбра за уязвимост открита още през м. март, която може да е изложила на опасност личните данни на до половин милион потребители, предадоха световните агенции.

Според в. "Ню Йорк Таймс", "Гугъл" не е съобщил за проблема досега, защото според отдела „Защита на личните данни“ на компанията, „не изглежда, че някой е получил достъп до потребителска информация“. И освен това, „по закон, не са задължени да го правят“.

Откритата уязвимост в "Гугъл плюс" може да е позволила на над 430 приложения на други компании да осъществяват достъп до личните данни на потребителите, през т.нар. API.

Тези външни разработчици са можели да „видят“ имената на потребителите, имейл адресите, професия, пол и възраст. Нямали са достъп до телефонните номера, съобщенията, публикациите в Google Plus или данни от други профили в Google.

От Гугъл заявяват, че няма доказателства външни разработчици да са били наясно с уязвимостта и няма индикации, че потребителски профили са били засегнати. Проблемът е поправен с актуализация още през март.

Компанията добавя, че услугата си е останала твърде непопулярна – сесиите на 90% от потребителите са били не повече от пет секунди.

Гугъл уточняват, че процеса по спирането на социалната мрежа Goole+ ще продължи 10 месеца, до август 2019 г. След това, достъп до услугата ще имат само корпоративни клиенти.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 18
Merry Christmas