Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Приложенията на Google стават платени за устройства, които ще се продават в Европа

От seek, 17.10.2018 12:27 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
От 29 октомври, корпорацията Google започва да взима пари от производителите за предварително инсталиране на нейни приложения в мобилни устройства, ако те ще са предназначени за продажба в Европа.

phone-958066_1024_t2.jpg

Гугъл планира да предлага пакет от приложения, който включва Gmail, Google Maps, YouTube и магазина за приложения Google Play. Google търсене и браузъра Chrome няма да влизат в този пакет. Те ще трябва да бъдат закупувани отделно.

Компаниите ще имат възможност да избират и само определени приложения, които да платят и да инсталират на устройствата си. Каква ще е цената на лицензите ще стане ясно на 29 октомври.

Самата операционна система Android ще продължи да бъде разпространявана безплатно.

Въвеждането на нови лицензи и заплащане за тях, Гугъл обяснява с желанието си да се съобрази с европейските изисквания в областта на антимонополните закони. До сега корпорацията задължаваше производителите да инсталират предварително нейните приложения в замяна на безплатно инсталиране на Android OS.

Европейската комисия счете това като нарушение на закона и това лято задължи Google да заплати глоба в размер на 4.3 млрд. евро. От корпорацията тогава отговориха, че ще обжалват решението и миналата седмица са направили това официално в Съда на Европейския съюз.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 09
Merry Christmas