Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Над 1,5 млн. компютъра от целия свят все още са уязвими от криптовируси

От seek, 13.05.2019 12:02 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
data-security.jpg
Според данни на търсачката Shodan, която търси и съобщава за компрометирани бази данни и устройства, все още има между 1,5 и 1,7 млн. компютъра по целия свят, които са уязвими на WannaCry, NotPetya и сходните разновидности на т.нар. криптовируси, които използват уязвимостта EternalBlue.

При това изчислението на Shodan се базира единствено на откритите устройства, които са свързани директно с Интернет. В корпоративните мрежи вероятно има още милиони компютри и сървъри, които остават незащитени от WannaCry, отбелязва TechCrunch, цитиран от Вести.БГ.

Данните на Shodan показват, че най-голям брой уязвими на EternalBlue компютри към 12-ти май т.г. има в САЩ - 401 190. На второ място е Япония със 75 158, а на трето - Русия с 67 109 компютъра.

Данните на Shodan показват още, че и в България има машини свързани директно с Интернет, които също са уязвими на атаки чрез EternalBlue и те към момента са 2761 .

Виж още: Trend Micro Ransomware File Decryptor - ще ви помогне при декриптирането на файлове ако са били поразени от различни "семейства" ransomware вируси.
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: