Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

iPhone и Mac ще сканират снимките ви. Ще следят за насилие над деца

От seek, 06.08.2021 08:48 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
smartphone-camera-sea_640.jpg
Снимка pixabay / SergDE

Apple обяви, че ще пусне нова технология, която ще сканира iPhone и Mac устройствата на потребителите, за да открива в тях снимки с насилие или сексуален тормоз над деца.

Технологията е част от пакет софтуерни инструменти, която ще се въведе първоначално за потребителите в САЩ, а след това постепенно и в други държави.

Идеята обаче предизвика критики сред правозащитни организации, съобщава TechCrunch, цитиран от Вести.бг. Експертите са на мнение, че методът практически създава "задна врата" в защитите на услугите и данните, които Apple рекламира усилено.

Новите алгоритми ще сравняват снимките в устройствата и iCloud профила на потребителя с база данни изображения, които нарушават правилата. При откриване на такива кадри, ще се подава сигнал към полицията.

Също така, технологията ще може активно да блокира изпращането и получаването на такива кадри през iMessage, особено за детските профили. Ще се блокират и опити за търсене на такова съдържание през приложението "Search" и гласовия асистент "Siri".

От Apple казват, че технологията "NeuralHash" ще сканира снимките при трансфера между устройствата и iCloud. Това ще се случва без информацията да се декриптира, освен ако потребителя не превиши предварително зададен брой открити от системата изображения. Тогава кадрите ще се декриптират и преглеждат от служител, който ако прецени, ще предприема допълнителни мерки.

Подобни технологии вече се прилагат и от други компании и облачни услуги. Сред тях са Dropbox, Google, Microsoft и Facebook.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 10
Merry Christmas