Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Китай: До три часа игри на седмица за младите геймъри

От seek, 31.08.2021 13:01 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+
gamers-in-the-internet-cafe_t2.jpg
Снимка piqsels.com

Китай забрани на децата под 18-годишна възраст да играят видео игри повече от три часа седмично. Строга социална намеса, която според властите е необходима, за да се прекъсне нарастващата зависимост към това, което вече нарекоха "духовен опиум", предава Reuters.

Новите правила са част от голямата промяна, предприета от Пекин, за засилване на контрола над обществото и ключови сектори на икономиката, включително технологиите и образованието, след години на бърз растеж.

Ограниченията, които се прилагат за всякакъв вид устройства, включително телефони, са удар върху глобалната гейминг индустрия, която обслужва десетки милиони млади играчи на най-доходния пазар в света.

Според държавната информационна агенция Синхуа, децата под 18 годишна възраст ще могат да играят по един час на ден, само между 20:00ч. и 21:00ч. и то само в петък, събота и неделя. На официални празници също ще могат да играят по един час, по същото време.

На гейминг компаниите ще бъде забранено да предлагат услугите си на непълнолетни под каквато и да било форма извън определените часове и ще трябва да гарантират, че са въвели системи за проверка на реалните имена, на играчите.

Новите правила бързо се превърнаха в една от най-обсъжданите теми в Weibo, китайският аналог на Twitter. Някои потребители подкрепят мерките, докато други заявяват, че са изненадани от това колко драстични са те. Трети пък се съмняват, че ограниченията реално могат да бъдат прилагани.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини: