Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Южна Корея глоби Google за злоупотреба с господстващо положение при смартфоните

От seek, 14.09.2021 13:47 · 0 Коментара
Размер на шрифта: a- а+

Google+ logo.svg
Googleplex Headquarters, Mountain View, US | Снимка: The Pancake of Heaven! - en.wikipedia.org/wiki/Google, CC BY-SA 4.0
Южна Корея глоби Google, която е дъщерна компания на американския технологичен концерн Alphabet Inc. със 177 милиона долара за възпрепятстване развитието на конкурентите на операционната система Android.

Регулаторите обвиняват Google, чиято мобилна операционна система идва с над 80% от смартфоните по света, че използва огромната си мощ в преговорите, за да изтласка конкуренцията.

Корейската комисия за справедлива търговия (KFTC) заяви, че споразуменията на Google срещу фрагментацията (AFA) с производители като Samsung и LG, не позволяват на производителите на устройства да разработват или използват модифицирани версии на операционната система Android, предава Bloomberg, цитиран от Инвестор.бг.

Регулаторът забрани на Google да принуждава производителите да подписват договори за AFA и разпореди компанията да промени съществуващите контракти.

От Google са заявили, че Android е ускорил иновациите - включително и сред корейските компании, подобрил е потребителското изживяване, и че ще обжалват решението.

Регулаторът разследва и още три други случая свързани с Google, касаещи ограниченията на конкуренцията в Play Store, покупките в приложенията и рекламния пазар.
Comments
Покажи Disqus коментарите »
Това позволява на Disqus Inc. да обработва някои от вашите данни. Disqus privacy policy
Освен това е възможно да виждате и реклами от трети страни.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 19
Merry Christmas