Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола

Добавяне на RSS емисия в Mozilla Thunderbird

Категория:ИнтернетОценка: 0 от 5


RSS предоставя удобен начин публикуващите съдържание да разпространяват информация в стандартизиран формат. Веднъж публикувани RSS емисиите могат да бъдат разглеждани с много различни уеб базирани или десктоп приложения като Mozilla Thunderbird, както и FeedDemon и някои други.

Освен, че е безплатен, сигурен и бърз email клиент, подобно на Opera Mail, Mozilla Thunderbird също може да бъде използван и за четец на RSS емисии. Използвайки го и за RSS четец, вие няма да губите време превключвайки между различните програми, а ще имате възможност да следите любимите си източници директно в прозореца на програмата ви за работа с електронна поща.

Ето какви са стъпките за добавяне на RSS емисии към Mozilla Thunderbird:

1. Отворете „Инструменти“ - „Настройки на регистрация...“

thunderbird-add-rss-settings-menu.png

2. От „Действия по регистрация“ (долу в ляво), изберете „Добавяне на друга регистрация...“

thunderbird-add-rss-01.png

3. Ще се отвори помощник за установяване на нова регистрация. В първата стъпка отбележете „Блогове и новинарски емисии“ и натиснете бутона „Напред“.

thunderbird-add-rss-02.png

4. При втората стъпка трябва да напишете име за регистрацията. След като напишете името, натиснете бутона „Напред“, а след това „Завършване“.

thunderbird-add-rss-03.png

5. За да се абонирате за нова RSS емисия направете следното: В основния прозорец на програмата натиснете с десен бутон върху името на новата регистрация и изберете „Абониране“.

thunderbird-add-rss-04.png

6. В появилия се прозорец поставете (или напишете) адреса на RSS емисията в полето „Адрес на емисия“. Натиснете бутона „Добавяне“.

thunderbird-add-rss-05.png

Готово! Това е всичко което трябва да направите. Към същата регистрация можете да добавяте нови RSS източници или да направите нови регистрации и така да организирате RSS емисиите по категории.

thunderbird-add-rss-06.png

Изтегли: Mozilla Thunderbird
Comments
comments powered by Disqus No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Форум Последни коментари
Архив новини: