Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола
Articles: Windows - Tweak & Tips
10 лесни стъпки за ускоряване на Windows 10
Ако доскорошният ви нов, лъскав Windows 10 компютър е изгубил част от блясъка си трябва да знаете, че има начини да го върнете няколко стъпки назад, към предишното му състояние. Ето няколко бързи и лесни предложения, които ще повишат ефективността му, без да се налага да инсталирате SSD, да добавяте RAM или да правите други хардуерни промени.

Пет начина да освободите място на твърдия диск
Твърдите дискове стават все по-големи, но с какъвто и да са капацитет в един момент се оказва, че са пълни и свободното място не стига. Това важи в още по-голяма степен ако използвате SSD (solid-state drive), защото обикновено те предлагат значително по-малко пространство.

Какво да направите ако не искате или не можете да се откажете от Windows XP?
microsoft.jpgMicrosoft ще спре спря поддръжката на Windows XP на 8 април 2014 г. Това означава, че техническата помощ за Windows XP вече няма да е налична, включително автоматичните актуализации, които подобряват защитата на компютъра ви. Разберете какво трябва да направите ако не сте в състояние да се откажете от Windows XP.
 



Отпечатване на всички файлове или списък с всички файлове от дадена папка
powerfolder.gifРазберете как да наведнъж да отпечатате всички файлове или да отпечатате списък с всички файлове от дадена папка – без скриптове или допълнителни програми.


Как да откриете и премахнете дублиращите се файлове от вашият компютър
duplicate-cleaner-free.jpgРазберете как да намерите и премахнете дублиращите се файлове, музика и снимки от вашият компютър, и така да освободите място и да подобрите производителността.
 



Windows Shortcut Arrow Editor - Премахнете стрелките от иконите в Windows 7 и 8 само с един клик
Безплатният инструмент ще ви помогне лесно да премахнете стрелките от иконите в Windows 7, 8 и Vista. Имате и възможност да ги замените с ваши или да си върнете оригиналните.
 



Как да изключим компютъра си със SMS
Забравили сте домашният си компютър включен? Няма проблем - изпратете SMS!


EasyShot – снимка на екрана с един клик ...
... или автоматизиране на процеси с помощта на AutoHotkey


Добавяне на „Copy To“ и „Move To“ към контекстното меню на Windows
Прегледайте и разберете как да добавите „Copy To“ и „Move To“ в контекстното меню (менюто достъпно от десният бутон на мишката) на Windows XP.


Как да заменим Notepad.exe с Notepad2.exe ?
notepad2.gif Notepad2 е текстов редактор, който също както Windows-кият "бележник" е лек, стартира бързо, удобен е за работа, но за разлика от него предлага много повече възможности - поддържа синтактично оцветяване, drag&drop, търсене и замяна, горещи клавиши, номера на редовете и т.н. Не изисква инсталация и веднага след като го свалите и разархивирате, можете да го стартирате, и изпробвате. Ако ви допадне, можете да замените с него вграденият в Windows.



Актуализиране на инсталационен Windows XP диск със Service Pack 2
Няма начин да не ви е направило впечатление дългото време, което се изисква от един човек за да инсталира Windows XP и след това да го актуализира със Service Pack 2. За да ни спести това време на инсталиране на пазара се появиха версии на ХР, чиито инсталационни файлове са актуализирани и няма нужда след инсталацията на ОС да бъде актуализирана повторно. Ако бъдат актуализирани самите инсталационни файлове намиращи се на диска се пести ценно време. Когато бъде направено това при следваща инсталация, ХР няма да има нужда да бъде актуализиран допълнително ...


Кирилица и фонетика при Windows XP
Ако не желаете да използвате фонетика на вашия компютър НЕ е нужно да инсталирате софтуер за кирилизиране (така наречените кирилизатори) ...


Как да премахнем старите икони от TaskBar-а
 След като използваме Windows известно време и вече сме инсталирали/деинсталирали някои програми, в taskbar-a (десен бутон -> properties->customize) иконите на деинсталираните програми си остават. Преди време и аз, се чудех как да ги махна. Не защото ми пречеха или заемаха кой знае колко място – но ме дразнеше, че са там
Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
Onyx01
Hardware & IT