Добре дошли в ITni News

 
Потребителско име: Парола:
bullet Регистрация | bullet Забравена парола
Articles: Софтуер
Thunderbird: Как да променим търсачката по подразбиране от Bing на Google
mozilla-thunderbird.jpgРазберете как да промените основната търсачката в Mozilla Thunderbird от Bing на Google., без да използвате разширения от трети страни.
 



Как да запишете видео от действията си от десктопа с VLC Media Player
Искате бързо да направите видео от действията ви от работният плот, но нямате под ръка подходяща програма? Ако вече използвате многофункционалният плейър VLC Media Player, разберете как да направите тава с негова помощ.
 



Три начина да нормализирате звука на вашият компютър
mp3gain.jpgСлучвали ви се често да посягате към клавиша или бутона за силата на звука за да го регулирате, докато слушате музика или гледате например телевизия на вашият компютър. Научете как да избегнете това като нормализирате звука.


Как да синхронизираме субтитри с помощта на Media Player Classic Home Cinema
Понякога, когато например свалите филм от Интернет той идва със субтитри, но невинаги обаче те са синхронизирани с видеото, което е доста неприятно и досадно. Тук ще научите как с помощта на Media Player Classic Home Cinema да синхронизирате субтитрите с видеото само с няколко клика.

Как да изключим визуализацията на отворените табове на браузърите в лентата на задачите в Windows 7
По-популярните браузъри въведоха функцията за преглед на отворените табове директно от лентата на задачите в Windows 7.Функцията прави възможен лесният достъп до всеки отворен таб (раздел / подпрозорец) в браузъра. Не на всички Интернет-потребители обаче им допада тази функция, особено на тези, които през по-голямата част от времето работят с повечко отворени подпрозорци. Когато броя на отворените ТАБ-ове и по-голям, вместо миниатюри (thumbnails), ще се визуализира списък, който не е много удобен за ориентиране и така се губи излишно време.

Премахване на вокал от песен с Audacity
Още сега правим уговорката, че резултата няма да е перфектен. Най-вероятно ще останат някакви следи от вокала, а и общото качество ще се промени и то не в по-добра посока. Но все пак, по-непретенциозните потребители тук могат да разберат как бързо и лесно да премахнат вокала от дадена песен, с помощта на редактора за цифров звук - Audacity.


Как да направим анимиран GIF с помощта на UnFreez?
final_gif.gif
UnFreez няма кой знае какви възможности, но за сметка на това е малка като размер, лесно се работи с нея и разбира се е напълно безплатна.



Да направим screenshots от любимото видео
Случвало ли ви се е когато гледате някое видео, да ви хареса някой кадър и да искате да го "заснемете" (да направите screenshot)? ... много често се оказва, че вместо желания кадър сме заснели - черен правоъгълник.


Форум Последни коментари
Архив новини:
Фото галерия
merry christmas 04
Merry Christmas